MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI

05.02.2024 - Pazartesi 18:00

MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI

Mudanya Müftüsü Dr. İbrahim ÖZLER, “Miraç Kandili” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mudanya Müftüsü Dr. İbrahim Özler, "06 Şubat 2024 Salı gününü 07 Şubat 2024 Çarşamba gününe bağlayan gece, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Kandili’ni hep birlikte idrak etmiş olacağız.
Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının içerisinde yer alan Miraç, Hz. Peygamber (sav)’in, bir gece Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya, oradan da Yüce Allah (cc)'ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır.
Miraç aynı zamanda, Hz. Muhammet (sav)’in şahsında ilahî rahmete ve huzura kavuşmanın yollarını insanlara öğretmesi ve göstermesi bakımından da önemli bir fırsattır.
Dolayısıyla bu kutsal gün ve geceler vesilesiyle, bireysel ve toplumsal anlamda kendimizi muhasebeden geçirmeli, yenilemeli, hatalarımızdan, kusurlarımızdan ve günahlarımızdan temizlenmek için de Yüce Allah(cc)’a bütün içtenliğimizle ve samimiyetimizle tövbe etmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Mudanyalı kardeşlerimin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Allah (cc)'a yapılan duaların İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barışına, huzuruna saadetine ve tüm afetlerden muhafaza olmasına vesile olmasını Cenâb-ı Allah (cc)'tan niyaz ve temenni ediyorum.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri