HÜSEYİN ESEN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

16.05.2024 - Perşembe 16:39

HÜSEYİN ESEN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

31 Mart yerel seçimleri sonrası Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliğinde meydana gelen değişiklik sonra Mudanya Kent Konseyi yönetimindeki yenilenme çalışmaları, Başkan ve yönetim seçimleri sürecinde eski Mudanya Belediyesi CHP Meclis Üyesi  Hüseyin Esen  Mudanya Kent Konseyi seçimlerinde Ozan Kozan'ın ardından adaylığını açıkladı.

Esen açıklamasına Mudanya'nın sosyal dinamiklerine teşekkür ederek başladı. "Kent konseyimizin kuruluşundan bugüne kadar konsey bünyesinde görev yapan tüm başkanlarımıza, konsey yürütme kurulu üyelerimize,genel sekreterlerimize ve çalışanlarımıza,konseyimizin destekçileri sivil toplum kuruluşlarımıza ve isimlerini unutmuş olabileceğim tüm arkadaşlarımıza emekleri ve katkıları için çok teşekkür ederim. Ayrıca bu seçimde adaylığını açıklayan Sn. Ozan Kozan beye başarılar diliyorum.Demokratik bir seçim olmasını tüm içtenliğimle temenni ediyorum.Bir teşekkürde Mudanya'mızın Merkezi yönetimlerinde hizmetleri geçmiş,Mudanya Kaymakamlarımıza, Mudanya Belediye Başkanlarımıza, Emniyet Müdürlerimize, Jandarma Komutanlarımıza ediyorum. Kent konseylerinin başarısında bu kurumlar ile yapılan çalışmaların,alınan ortak kararların çok önemli olduğuna inanıyorum.

Sözlerime Öncelikle Kendimi Tanıtarak Başlayayım.

Ben 1958 yılında Mudanya'da dünyaya gelmişim.İşçi emeklisi bir babanın ve ev hanımı bir annenin oğluyum.Beni bugünlere getiren anne ve babanın oğlu olmaktan gurur duyuyorum. İlk, Orta ve Lise eğitimimi Mudanya'da tamamladım. Üniversite eğitimimi Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksek Okulunda tamamladım.Evliyim ve eşimde benimle aynı üniversite mezunudur.

1984 yılından 2003 yılına kadar süren çalışma hayatımı Mudanya Türk Siemens Kablo ve Elektrik Sanayii A.Ş.de ihracat uzmanı olarak tamamladım. 2004 yılında emekli olduktan sonra 2004/2009 ve  2014/2019 seçim dönemlerinde CHP meclis üyesi olarak Mudanya Belediye Meclisinde görev yaptım. Bu dönemlerde Belediye meclis üyesi olarak kanunun belirlediği her komisyonda görev aldım. En önemli ve beni en çok memnun eden görevim 2014/2019 döneminde görev yaptığım Turizm Komisyonunda benim başkanlığımda komisyon üyesi arkadaşlarımız ile yaptığımız ve mecliste oy birliği ile gecen Mudanya Turizm Master Planın bitirilmesi olmuştur.Bu plan Bursa Büyükşehir ve diğer merkez ilçe belediyeleri içinde yapılan ilk Turizm Master Planı olmuş ve bunu yapan ilk ilçe de Mudanya olmuştur.Bu Mudanya'mız için gurur kaynağıdır.

Ancak; Önemli olan bu planın Mudanya'da hayata geçirilmesidir, ama üzülerek söylüyorum maalesef bu konuda bu güne kadar olumlu hiçbir adım atılmamıştır. Anlaşılacağı üzere Turizm Mudanya'mız için çok önemlidir.Bunun için atılacak adımlar ve yol haritası elimizde vardır. Yapılması gereken bu yol haritasını geliştirmek,projeler üretmek,kamu kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalar yapmak,bunun içinde Mudanya'daki tüm Turizm dinamiklerini harekete geçirerek ve çalışmalara Mudanya'daki sivil toplum kuruluşlarını da işin içine katarak Mudanya halkı ve konusunda uzman akil adamlar ile birlikte çözüm üretip Mudanya'mızı kalkındırmamız gerekmektedir.Elbette bunu yaparken Ben değil Biz olma ilkesini ön plana çıkarmamız gerekmektedir.

Bizce Mudanya'da atılması gereken en önemli adımlardan biri Mudanya'da yaşayan herkesin Mudanyalılık Bilincine sahip olmasını sağlamaktır. Mudanya'da yaşayan herkesin "Ben Mudanya'mı Seviyorum, Biz Mudanya'mızı Seviyoruz" diyebilmesini sağlamalıyız.

Çünkü Mudanya bizim evimiz.Mudanya'da yaşayan.havasını soluyan.suyunu kullanan,yaşam alanlarını kullanan,Mudanya'da ikamet eden,Mudanya'da yerel yöneticilerini seçen herkes Mudanyalıdır. Herkes nasıl kendi evini yaşam alanını koruyup temiz tutuyorsa aynı şekilde Mudanya'mızı koruyup sahip çıkma bilincine erişmesi gerekmektedir.Bunun için hep birlikte mantıklı,çözüm odaklı projeleri bir an önce yapmamız gerekmektedir".

Esen açıklamasının devamında, "Kent konseylerinin yaptırım yetkileri yoktur. Konseyler projeler hazırlar, sorunları belirlemeye çalışırlar ve tüm bunları yerel yönetimlere sunarlar. Ama bunların takibini yapma gibi bir sorumlulukları vardır. Çünkü Kent Konseylerinin bölgelerinin ortak aklı olmak ve yerel yönetimlerin itici gücü olma gibi bir görevleri daha vardır.

Mudanya'mız  tarih ,kültür zenginliği ,gastronomisi ,endemik bitkileri ile en önemlisi Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun mihenk taşı olması,Lozan'a giden yolun başlangıcı olması nedeniyle çok önemli bir konumdadır.

Değerli Mudanyalılar yapacak çok iş var.

"Biz Yukarıda Anlatmaya Çalıştığım Tüm Konuların Çözümü İçin Projeler Üretmeye Hazırız".

Öncelikle Ben Hüseyin Esen olarak geçmişteki belediyecilik tecrübem ve doğma büyüme bir Mudanyalı olarak Sorunların Çözümü için ilk adımları atmak, doğru ve çözüm odaklı projeler sunmak için bu Göreve Talibim.

Oluşturacağımız yürütme kurulumuz ile "Biz Olarak" bu görevi yerine getireceğiz. Takdir elbette bu seçimde oy kullanacak Hazirun'un. Biz Mudanya'mızı Seviyoruz,Saygılarımla" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri