MUDANYA'DA ESNAFIN YÖRESEL PAZAR TEPKİSİ

10.06.2024 - Pazartesi 11:33

MUDANYA'DA ESNAFIN YÖRESEL PAZAR TEPKİSİ

Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odamızın öncelikli görevi odamıza kayıtlı 2100’e yakın esnaf kardeşimizin haklarını, menfaatlerini yasalar çerçevesinde savunmaktır.

Odamıza kayıtlı olup Mudanyamız da faaliyet gösteren esnaflarımız vergi mükellefi olup pek çok yasa ve yönetmeliğe uyarak, ciddi masraf ve yatırım sonrasında ekmeğini gün boyu çalışarak kazanmakta,  halkımıza hijyenik, son kullanma tarihi geçmemiş, gramajında ürünler sunmakta ve tabi ki sıkı denetlenmektedir.

Yasa ve yönetmelik ihlali yapan esnaflar çok ciddi cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Dolayısıyla yaptıkları işe azami özen göstermektedirler.

İlçemizde bir anda çeşitli bahanelerle peydah olan başka illerden gelen, birkaç günlüğüne açılan ve sonra ortadan kaybolan sözde Yöresel Ürünler Pazarı aldatmacasına Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın asla tahammülü yoktur, olmayacaktır.

Hatırlanacağı üzere Esnaf Ve Sanatkarlar Odamız 13 Şubat 2022 günü İskele Mevki Belediye Yeni İş Merkezi önünde kurulan sözde Yöresel Ürünler Pazarının kaldırılması için girişimde bulunmuş ve sözde pazar apar topar kaldırılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Mudanya Belediyesi eski binası önünde apansız kurulan soğuk zincirde nakliye edilmesi ve tutulması gereken tereyağı, sucuk gibi gıda maddelerinin açıkta satışa sunulduğu nasıl yöresel ise çiçekçinin bile bulunduğu sözde pazar girişimi Esnaf ve Sanatkarlar Odamızın müdahalesiyle kısa sürede toplatılmıştır.

Bu konuda vergisini veren, halkımıza yasa ve yönetmeliklere uygun koşullarda hizmet sunan esnafımızın yanında yer alan Sayın Kaymakamımız Ayhan TERZİ’ye ve Mudanya Belediye Belediye Başkanımız Sayın Deniz DALGIÇ’a ilçe esnaflarımız adına şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca Mudanya Belediye Başkanımıza esnaflarımızla ilgili tüm sorunlarda gösterdiği yüksek hassasiyet, mesai mevhumu gözetmeksizin süreklilik gösteren samimi iletişimi için ayrıyeten teşekkür ediyorum.

Kıymetli esnaflarımıza bereketli kazançlar diliyorum. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri