MUHTAR ŞAŞ DUYARSIZ DAVRANIŞLARA TEPKİLİ

10.06.2024 - Pazartesi 11:12

MUHTAR ŞAŞ DUYARSIZ DAVRANIŞLARA TEPKİLİ
31 Mart 2024 yerel seçiminde güven tazeleyerek Mudanya Şükrü Çavuş Mahalle Muhtarlığında ikinci dönemine başlayan Muhtar Şeref ŞAŞ bu defa mahallenin kronikleşen sorunlarına duyarsız kalan yetkililere ve instagramda basın mensubu kimliği olmadığı halde bilgi edinilmeden yapılan yanlış paylaşımlara veryansın etti.
Muhtar Şeref ŞAŞ Şükrü Çavuş Mahallesinin yokuşlarla dolu bir alanda kurulu olmasından dolayı bazı özel gereksinimlere ve hizmetlere ihtiyaç duyduğunun altını çizerek yaşanan seçim dönemi dahil hizmet odaklı çalışmalarından azalarıyla birlikte asla taviz vermediklerini söyledi.
Halkımıza Şükranlarımı Sunuyorum
İkinci dönemde halkın teveccühüne mazhar olmanın mutluluğunu yaşadığını ve hizmet etmeye devam edeceğini belirten Muhtar Şeref ŞAŞ "Mahallemizin daha iyi bir duruma gelmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ve canla başla mahallemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Şükrü Çavuş Mahallemizin daha iyi olacağına inanıyor bana ve ekibime güvenen tüm mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum" dedi.
Burada Birisi Ölürse Bunca Başvuru Sonrasında Sorumlusu Kim Olacak?
Şükrü Çavuş Mahallesi Su Deposu Caddesi Güzel Sanatlar Fakültesi rampasının mevkinde bulunan devasa trafo binasının yoğun trafiği olan kavşak noktası görüşünü engellediğini ve kör nokta oluşturarak sık sık trafik kazalarına yol açtığını tekraren hatırlatan Muhtar Şeref ŞAŞ “Yıllardır bu noktayı yazılı ve sözlü olarak yetkililere ileterek bu trafo binasının buradan kaldırılması için mücadele veriyorum. Burada bir vatandaşımıza, bir çocuğu bir şey olmasını mı bekliyorlar. Burada birisi ölürse bu kadar resmi başvuru sonrasında bu ölümlü trafik kazasının sorumlusu kim olacak? Başvurularımıza yıllardır çeşitli bahanelerle kayıtsız kalanlar sorumludur. İvedi şekilde bu trafonun bulunduğu noktadan kaldırılması mahalle sakinlerimizin isteğidir." dedi.
Elektrik Direkleri İçin Yıllardır Ödenek Yok Cevabı Vatandaşı Bezdirdi.
Muhtar Şeref ŞAŞ Şükrü Çavuş Mahallesi Nalbantoğlu Sokak ve Yunuslar Parkında ahşap ev balkonlarına 70 cm uzaklıkta bulunan elektrik direklerinin tehlike saçan havai enerji nakil hatlarının yeraltına alınması için yıllardır mücadele ettiğini hatırlatarak "Yıllardır ödenek yok cevabı alıyorum. Tehlike aynen devam ediyor. Vatandaşlarımız özellikle yağmurlu havalarda endişe içinde yaşıyor. Mahallemizin güngörmüş yaşını almış sakinlerinin anlattığına göre zamanında bu elektrik direklerinin yeraltına alınması için bütçeler verilmiş paraları ödenmiş ve kağıt üzerinde bu direklerin gözükmediğini elektrik hatlarının yeraltında gözüktüğü söyleniyor. Maalesef göreve geldiğimizden beri bunlarla uğraşıyorum. Bütçemiz yok deyip geçiştiriyorlar. Yani illa birilerine bir şey mi olsun? Büyüyen ağaçlar elektrik hatlarına değiyor diye çınarlar mı kesilsin? İnsanlar mı ölsün yani?" diyerek duruma tepki gösterdi.
Mahalle Sakinlerimizden İsteğim Var
"İnsan olmadan doğa varlığını devam ettirir, ancak doğa olmadan insanın varlığını devam ettirmesi imkansızdır" vurgusu yapan Muhtar Şeref ŞAŞ mahalle sakinlerinden özellikle çocuk parklarında kabuklu kuruyemiş, çekirdek kabuklarının ve çöplerin yerlere atılmamasını istedi. Çocuk parklarında çöp kutuları olduğunu hatırlatan Muhtar ŞAŞ mahalle sakinlerinin çocuklara çevre bilincini aşılaması gerektiğini belirterek "Mahallemizi evimiz bilmeliyiz" dedi.
Sosyal Medya'da Bilip Bilmeden Paylaşım Yapan Sözde Habercileri Kınıyorum. Bunların Yaptıkları Rezillik
İnstagram'da Mudanya'nın adını kullanarak kendilerine gönderilen her şeyin doğruluğunu araştırmadan paylaşım yapan bir profile tepki gösteren Muhtar Şeref ŞAŞ "Yunuslar parkında defalarca dilekçe yazarak değişimini sağladığımız ancak çocuklar tarafından kırılan bir kapak için mahalle muhtarı olarak bilgime başvurmadan yapılan paylaşımı, kendilerine haberci süsü veren Mudanya'mızın güzel adını kullanarak kirleten bu instagram profilini kınıyorum. İlgili yer muhtarlık ofisimizin bulunduğu park. Neden muhtara sormak gereği duymadan "Bu kapak yıllardır böyle açık. İlgilenen yok" diye yalan yanlış bir paylaşım yapılıyor. Buradan bu yalan yanlış paylaşımları araştırmadan sormadan yapanları kınıyorum. Böyle paylaşımlar yapmasınlar. Saatlerce bulunduğum yerde haber diye böyle bir paylaşım art niyetli insanın işidir. Telafisi olmayan yalan yanlış paylaşımlar yaparak Mudanya'ya duyuruyorum diye halkı yanıltanları tekraren kınıyorum. Doğrusunu öğrenmek için beni arayıp sorabilirler. Bunların yaptıkları rezillik. Bunların yaptıkları vatandaşın yararına bir şey değil. Rezillik. Halkı yanıltıyorlar." dedi.
Belediye Başkanımız Deniz Dalgıç'ın Hizmet Üreteceğine İnanıyorum.
Geçtiğimiz 10 yıl boyunca Mudanya Belediyesini yöneten belediye eski başkanı Hayri Türkyılmaz'ın ardında ciddi bir borç yükü bıraktığını ve 31 Mart 2024 seçiminde Mudanya Belediye Başkanı olarak Deniz Dalgıç'ın göreve geldiğini hatırlatılması üzerine Muhtar ŞAŞ;
"Taşların yerine oturması için bir süre geçecektir. Ben belediye başkanımız Deniz DALGIÇ'ın hizmet üreteceğine inanıyorum. Kendisi iletişime önem veren çok nazik bir başkan. Üstelik "Muhtarlar benim belediye başkan yardımcılarımdır. Hep birlikte Mudanyamızı güzelleştireceğiz" diye bir söylemi de var. Buradan kendilerine de başarılar diliyorum." dedi.
Yeldeğirmeni Parkı Mahallemizin Önemli Ve Hassas Noktası. Kamera Sistemi Şart.
Muhtar Şeref ŞAŞ Mudanya Belediye Başkanı Deniz DALGIÇ'ı bir süre daha geçtikten sonra Şükrü Çavuş Mahallesi Yeldeğirmeni Parkı için ziyaret edeceğini belirterek dikkat çeken önerilerde bulundu.
Yeldeğirmeni Parkında bazı çalışmaların yapıldığını ancak parkın çok güzel bir konumda olmasına rağmen gereken hizmeti alamadığını ve berbat durumda olduğunu söyleyen Muhtar ŞAŞ Belediye Başkanı Deniz DALGIÇ'a seçim zamanında burada bir halk çay bahçesi oluşturulmasını istediklerini aktardığını açıkladı. Muhtar ŞAŞ parkı çok kullananlar olduğunu ve zaman zaman rahatsız edici olayların yaşandığını belirterek burada hizmete açılacak bir halk çay bahçesinin kontrolün sağlanmasında etkin olacağını, kamera sisteminin şart olduğunu belirterek "Açılacak halk çay bahçesi aynı zamanda belediyemize gelir de getirecektir. Üstelik halk çay bahçesinin faaliyete geçmesiyle birlikte kötü niyetli kişiler Mudanyamızın en güzel konuma sahip bu parkından uzaklaştıracaktır." dedi.
Metruk Ev Sorununu Mazide Bırakamadık. İlla Birisi Ölsün Mü?
Şükrü Çavuş Mahallesi Selvilik sokak ile Rüştiye Mektebi Sokağın kesişme noktasında bulunan ve yıkılmak üzere olan, rüzgarlı havalarda parçalar kopan metruk evi defalarca resmi yazışmalarla yıkımının gerçekleşmesi talebiyle yetkililere Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna ilettiğini ancak tamir edilecek durumu kalmamış bu yapı için ısrarla tüm taleplerinin reddedildiğini belirten Muhtar ŞAŞ "Vatandaşların, öğrencilerin çok kullandığı bir yol. İlla birilerine bir şey mi olması lazım? Yani üzücü olaylar olduktan sonra mı bunlar yıkılacak? Tekrar sizin aracılığınızla rica ediyorum Anıtlar Kurulu gelip bu binaya bir daha baksınlar. Belediyemizle iletişime geçerek bunu da mahallemizden temizleyelim. Üzücü olaylar olmasın" diye konuştu.
Şükrü Çavuş Mahallemize Taksi Durağı, Halı Saha Ve Sağlık Ocağı İhtiyacımız Var
Engebeli bir arazi üzerinde yer alan Şükrü Çavuş Mahallesinde bir Taksi Durağının eksikliği olduğunu belirten Muhtar ŞAŞ "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa BOZBEY'e bu konuyu ileteceğiz. Umarız gerçekleşir" dedi.
Mudanya Merkezde her mahallede ve bazı kırsal mahallelerde gençlerin spor yapabileceği Halı Sahaların bulunduğunu hatırlatan Muhtar ŞAŞ "Maalesef Şükrü Çavuş Mahallemizde gençlerimizin sporla içiçe olacağı bir Halı Sahamız yok. Şükrü Çavuşlu gençler mahallemizde çok uzun zamandır bir Halı Saha istiyor. Çabamız bu isteğin gerçekleştirilmesi yönünde olacaktır." dedi.
Sağlık Ocağı'nın mahallede elzem olduğuna dikkati çeken Muhtar ŞAŞ Mudanya'mızın nüfusu arttı yaklaşık 110 bin ve giderek artıyor. Mahallemizde yokuşlarla dolu bir yerde, yaşlılarımız, çocuklularımız epey var ve sıkıntı çekiyorlar. Bir yer tahsisi ya da bir hayırsever tarafından yer bağışı olursa mahallemize bir Sağlık Ocağı kazandırmak için yetkililerle iletişim içindeyim. Dilerim bu isteğimiz gerçekleşir. Hakımız bu konuda sıkıntı çekiyor" dedi.

Su Deposu Caddesi Rampa Yukarısında Çocuk Parkımız Yok
Şükrü Çavuş Mahallesi Su Deposu Caddesi yokuş yukarısında hiç çocuk parkı olmadığını dile getiren Muhtar Şeref ŞAŞ "Çocuk parkımız yok ancak orada mahallemizin çocukları var ve velilerle birlikte büyük sıkıntı çekiyorlar." diyerek sıcak ve soğuk mevsimlerde mahalle insanının çok zorlandığını hatırlattı. Geçtiğimiz dönem 25 çocukla birlikte dönemin belediye başkanı Hayri Türkyılmaz'ı ziyaret ettiklerini belirten Muhtar ŞAŞ "Çocuklar başkanımız çocuk parkı, top oynamaya bir yer istiyoruz" dediler ancak herhangi bir çalışma yapılmadı. Buradan şimdiki Belediye Başkanımız Deniz DALGIÇ'a da iletmek istiyorum bu isteği. Mudanya Şükrü Çavuş Mahallesi Su Deposu Caddesine bir çocuk parkı ve bir Halı Saha ihtiyacımız var" diye konuştu.
"Mahallemizi güzelleştirelim, tertemiz bir mahallemiz olsun diye çaba gösteriyoruz" vurgusu yapan Muhtar ŞAŞ "Halkımız mahallemizi kendi evleri gibi görsünler. Kendi evimiz gibi görelim temiz tutmaya bakalım. Lütfen duyarlı olalım. Bir eksik gördüklerinde beni çekinmeden arasınlar, bildirsinler. Bazı eksik kalan hizmetlerin takipçisiyiz. Bu hizmetler zamanla yapılacaktır." dedi.
Şükrü Çavuş'ta Kurulan Pazar Pazarı Halkımız İçin Çok Önemlidir.
Mudanya Şükrü Çavuş Mahallesinde pazar günleri kurulan pazarın halk için büyük önem taşıdığını belirten Muhtar ŞAŞ "Bu pazarımızın daha da büyütülmesini, çeşitlendirilmesini istiyor halkımız. Hatta yokuş aşağı inip çıkamayan, arabaları olmayan yaşlı, emekli vatandaşlarımız için bu pazar çok çok önemli hatta yerimiz olsa da mahallemizde mini bir kapalı pazaryeri yapsak ne iyi olurdu." dedi.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri