"MUDANYA’YA TEMİZLİK YAKIŞIR”

22.06.2024 - Cumartesi 19:56

"MUDANYA’YA TEMİZLİK YAKIŞIR”

Mudanya Belediyesi yerlere atılan çöplerin fazlalığına dikkat çekmek için, Mudanya ve Güzelyalı sahilinde temizlik seferberliği gerçekleştirdi. Eyleme katılan Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, temiz bir Mudanya için duyarlılık çağrısı yaptı.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, belediye personelleri ve gönüllülerin katıldığı temizlik seferberliğinde Mudanya ve Güzelyalı sahilleri temizlendi. Sabah erken saatlerde Güzelyalı İDO İskelesi’nden başlayarak, Mudanya BUDO İskelesi’nde sona eren eylemde plastik, cam, metal, kağıt, karton, sigara izmariti gibi atıklar toplandı.

“Herkesin Duyarlı Olması Gerekiyor”

Çevreyi korumak, sürdürülebilir bir hayata dikkat çekmek için bu eylemi düzenlemek zorunda kaldıklarını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “İnsanlarımız sigara kutularıyla, izmaritlerini, çekirdek kabuklarını, içecek şişelerini ve yiyecek paketlerini çöp kutuları yerine maalesef yerlere atıyorlar. Çevresine ve topluma karşı duyarsız kişilerin yerlere sürekli çöp atmalarından dolayı kirliliğin önüne geçmekte güçlük çekiyoruz. Buna artık bir son vermeliyiz. Yaşadığımız kenti temiz tutmak için, herkesin duyarlılığına ve sorumluluk almasına ihtiyacımız var” dedi.

Uzun bayram tatili boyunca artan nüfus ile doğru orantılı olarak çevrenin daha da kirlendiğine dikkat çeken Dalgıç, “Mudanya Belediyesi ekipleri temizlik konusunda yoğun bir mesai harcıyor. Bizler de hemşehrilerimizden ve ilçemizi ziyarete gelen misafirlerimizden bu bağlamda empati yapmalarını bekliyor, çöplerini yerlere atmamalarını istiyoruz. Temizlemeye çaba harcamaktansa kirletmemek çok daha kolay. Birimizin hepimizin çöpünü toplamasındansa, her birimiz kendi atığımızı yönetsek çok daha yaşanabilir bir ilçe olacağız. En iyi temizlik kirletmemektir. Mudanya’ya bizim evimiz, kirlenmesine izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri