MUDANYA'DA KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

01.07.2024 - Pazartesi 13:02

MUDANYA'DA KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi karasularında bağımsızlığının, özgürlüğünün ve milli egemenliğinin teminatı Kabotaj Kanunu’nun 98’ncı yıl dönümünde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mudanya'da çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98’ncı yıl dönümü, Mudanya’da coşkuyla kutlandı. Mudanya Liman Başkanı Veysel Yaşar'ın İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve günün önemini anlatan konuşmasında " Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 1 temmuz 1926'da yürürlüğe giren kabotaj kanunu ile denizlerimizdeki ticaret hakkı yeniden düzenlenerek. Türk vatandaşlarına ve Türk bayraklı gemilere verilmiştir. Böylece yabancıların denizlerimizden elde ettiği sayısız çıkarlara son verilmiş. karasularımızda seyrüsefer hakkı asıl sahibine. Türk bayraklı gemilere geçerek, deniz ulaşımı ve tüm denizcilik faaliyetleri millileştirilmiştir. Uygarlık tarihi incelendiğinde suya ve denizlere hakîm olan milletlerin ekonomik yönden çok büyük güç kazandıkları görülmektedir. bu nedenle denizlere hakim olmak kaçınılmazdır. denizci millet, denizci ülke güçlü Türkiye yolunda tüm kurumlarımıza destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm ulusumuzun ve denizcilik camiamızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyorum" konuşmasını ardından kortej oluşturularak etkinlik alanına kadar Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde yürüdüler.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarına Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Üsteğmen Halil Şimşek, Liman Başkanı Veysel Yaşar, gaziler, muhtarlar, meclis üyeleri ve Mudanyalılar katıldı.

Kutlamalar, Mudanya Belediyesi önünde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Protokol etkinlik alanından Deniz Şehitleri için denize çelenk bıraktı. Kutlamalar, yüzme yarışması ve yağlı direkle renklenirken, dereceye girenlere, 200 Metre yarışında 1. Mustafa Kesici, 2. Fırat Başarır, 3. Çağla Özeren olurken Yağlı direkte Bayrağı alan yarışmacı Abdullah Kurtaran oldu. Ödülleri protokol tarafından verildi.

Kaymakamlı binası önünde deniz şehitleri için lokma dağıtıldı. Program BUDO İskelesinden hareket eden tekneyle sahil turu sonunda etkinlik tamamlandı.

 

HK

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri