MUDANYA'DA 10. KÖY "KETENDERE"

27.02.2024 - Salı 16:30

MUDANYA'DA 10. KÖY "KETENDERE"

Mudanya'ya bağlı Tirilye mahallesi Muhtarlığına bağlı sayfiye yeri Ketendere Mahallesi, adeta korku filmlerinin platosu durumunda.

Son olarak yağan yağmurla birlikte mahallenin ulaşımını sağlayan köprü selin getirdiği molozlarla birlikte denize gömüldü. Mahalleli derenin sığ yerinden paçaları sıvayarak ulaşmaya çalışıyor. Eğer derenin su debisi yükselirse işte o zaman yaşlı ve hastalar mahallelerinde mahsur durumda kalıyorlar. Başvurdukları Mudanya Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesinden aldıkları cevap sonunda ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar, Çünkü; hiç bir belediye kabullenmek istemediği söylüyor Mahalle sakinleri. Aylardır köprünün yapılmasını bekleyen Ketendereliler köprülerinin yapılacağı zamanı dört gözle bekliyorlar.

Üstelik dertleri bu kadarla kalsa iyi diyerek geceleri elektrik arızası ve devrilmek üzere olan direklerden çıkan sesler adeta korku filmlerini andırıyor diyerek, ezan saatlerinde hopörleden çıkan tüyler ürpertici acayip sesler çabası. Tirilye Muhtarlığına derdimizi anlattık, bir kere olsun gelipte ne haldesiniz diyen olmadı, Mahallelinin pek çoğu muhtarın yüzünü görmüş değil . Yalı Çiftlik Muhtarı Arif Toktaş, sağ olsun bizimle her konuda ilgileniyor, köprünün ve elektrik dikleriyle kopuk hatların bakımı için çaba sarf ediyor, fakat hala bir çözüme ulaşılmış değil. Bursa Büyükşehir Belediyesinin bir müteahhidi köprüyü iki günde bitirebileceğini söylemesine rağmen, aylardır kimse ilgilenmiyor.

Müracaat etmediğimiz makam, mevki, kurum kalmadı, hiçbirinden bir çözüm bulamadık. Son çaremiz Mudanya Basını oldu, dilerim sesimizi duyan olur, köyümüzü 10. köy durumundan kurtarır diyen mahalle sakinlerinin bekleyişi sürüyor.

 

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
Gökhan Dinçer
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri