MUDANYA'DA OTİZM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

03.04.2024 - Çarşamba 11:38

Mudanya'da Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında çocuklar, öğretmenler ve aileler bir araya gelerek günü kutladılar.

Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe Mudeanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Kaymakam Ayhan Terzi, Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Osman Şeker katılımcılar arasındaydı. Etkinlikte çocuklar şarkı söylerken, resim yapma ve kırmızı balonlar uçurma gibi aktiviteler gerçekleştirildi.

Etkinlikte, otizmin bir hastalık değil, gelişimsel bir farklılık olduğu vurgulandı. Katılımcılar, otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için çaba gösterdiklerini belirtirken, farkındalık oluşturmayı ve destek vermeyi amaçladıklarını ifade ettiler. #otizmekırmızıışık etiketiyle yapılan kırmızı balon etkinliği ise otizm farkındalığını artırmayı hedefledi.

Mudanya'da gerçekleşen etkinlik, otizmli bireylerin toplumda daha iyi anlaşılmasına ve desteklenmesine katkı sağlamayı amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendirildi. Katılımcılar, otizm konusunda toplumsal bilinci artırma ve daha kapsayıcı bir toplum oluşturma yolunda adımlar atmanın önemine vurgu yaptılar.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri