“MİLLİ DEĞERLERİMİZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

19.04.2024 - Cuma 11:11

“MİLLİ DEĞERLERİMİZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinde yaşanan İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu krizine ilişkin açıklama yapan Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, “Milli değerlerimiz bu milletin kırmızı çizgisidir. Çizgiyi aşan niyetini belli etmiştir” dedi.

DEM Parti’nin adayı Ahmet Türk’ün kazandığı Mardin Büyükşehir Belediyesi’ndeki ilk meclis toplantısında İstiklal Marşı krizi yaşandı. AK Parti Grubu’nun gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesi talebi, DEM Parti grubu tarafından kapalı alanda olmaz denilerek reddedildi. Tartışmaların yaşandığı mecliste, AK Partililer İstiklal Marşı okuyarak saygı duruşunda bulundu. O esnada DEM'li üyeler sıralarda oturmaya devam etti.

Devletimiz de Milletimiz de Bunu Unutmaz

Yaşanan olay üzerine açıklama yapan Sultan Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı, milli değerlere yapılan saygısızlığın DEM Partili üyelerin art niyetini ortaya koyduğunu ifade etti. Yazıcı, “İstiklal Marşı bu milletin bağımsızlık simgesidir. Bu memleketin bir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısının İstiklal Marşı ve bu vatan uğruna can veren şehitler anısına saygı duruşu ile başlaması kadar doğal bir durum yoktur. Hal böyleyken, bir siyasi partinin buna müsaade etmemesi, saçma sapan bahanelerle engellemeye çalışması, aslında onların niyetlerini apaçık göstermektedir. Yaşanan bu olay üzerine şunu üzerine basarak ifade etmek isterim ki; milli değerlerimiz, bu milletin kırmızı çizgisidir. Marşı, şehidi, gazisi, bayrağı… Herhangi birine karşı yapılan saygısızlık affedilmez ve unutulmaz. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde de çizgiyi aşan niyetini belli etmiştir. 2200 yıllık devlet geleneğine sahip Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu unutmaz, millet olarak bizler de unutmayız ve bu tutumun takipçisi elbette oluruz” dedi.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri