1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MUDANYA'DA KUTLANDI

01.05.2024 - Çarşamba 18:14

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MUDANYA'DA KUTLANDI

Mudanya’da, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, Mudanya İskele Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşe, çok sayıda sendika temsilcisi ve üyesi katıldı.

Sendikalar ve Derneklerin Yoğun Katılımı

Yürüyüşe, DİSK Genel İş Mudanya Şubesi, Mudanya CHP İlçe Başkanlığı, Mudanya 2021 Tüm Emekliler Sendikası, Mudanya Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mudanya İlçe Örgütü, Mudanya Alevi Kültür Derneği ve Mudanya Sanat Kültür Evi’nin öncülüğünde gerçekleşti. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu kalabalık, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği” sloganları eşliğinde Mütareke Meydanı’na yürüdü.

Basın Açıklaması ve Talepler

Mütareke Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını DİSK Genel İş Sendikası Mudanya Temsilcisi Neslihan Çebi yaptı. Çebi, gelirde ve vergide adaletsizliklerin arttığını, hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını belirterek, bu duruma karşı 1 Mayıs meydanlarında itirazlarını dile getirdiklerini ifade etti. Yüksek enflasyon karşısında her gün yoksullaştıklarını, Türkiye’nin gıda enflasyonunda dünya lideri olduğunu ve asgari ücretin yetersizliğine dikkat çekti. Çebi, “Bizler, işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Üretiyoruz, çalışıyoruz, insanca yaşamak istiyoruz,” dedi.

Renkli Görüntüler ve  Mitinge Destek

Basın açıklamasının ardından meydanda renkli görüntülere sahne olan halaylar çekildi. Etkinlik, işçilerin, sendikaların ve emeklilerin Bursa’daki büyük mitinge destek için araçlarla yola çıkmalarıyla son buldu.

 

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri