ERDEN, "LALE DEVRİ SONA ERDİ" 59 TAŞINMAZ SATILIYOR

05.05.2024 - Pazar 10:11

ERDEN, "LALE DEVRİ SONA ERDİ" 59 TAŞINMAZ SATILIYOR 

Önceki dönem MHP Mudanya Meclis Üyesi Bülent Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'a seslenerek, "açıkla Deniz Başkan Mudanyalı bilsin Mudanya’da lale devri fena sona erdi. olan halkın malına oldu" diyerek açıklama bekliyor.

seçim döneminde MHP’den Mudanya Belediye Meclisi üyeliğim sonrasında ilk kez izleyici koltuğundan 2024-2029 seçim dönemi 2’inci Belediye Meclisi Toplantısını Tirilye’de izledim.

Öncelikle MHP’li Belediye Meclis üyesi olarak mecliste görev yapmaya başlayan dava arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

Hem belediye meclisi toplantılarının internet üzerinden canlı yayınlanması hakkında verdikleri önerge, hem 31 Mart 2024 itibariyle belediyemizin mevcut mali durumu, borçlarının kamuoyuna açıklanmasına ilişkin verdikleri önerge ile belediye mülk satışları başta olmak üzere Mudanya'mızın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımları takdire şayan.

03 Mayıs 2024 günü saat 15.00’da Tirilye’de gerçekleşen Meclis toplantısında mülkiyeti Mudanya Belediyemize ait olan toplam 59 taşınmazın satış yetkisi konusunu gündem dışı olarak meclise getiren belediye başkanı Deniz Dalgıç bir yıllığına satış yetkisini CHP’li belediye meclisi üyelerinin oylarıyla yani oy çokluğuyla aldı.

Satılığa çıkarılacak mülkler arasında  Belediyemizin şu an içinde bulunduğu Yıldıztepe’de ki bina, Mudanya Balık, Erol Balık, eski KOÇ restoran (T.muhallebici), eski Meriç Çay Bahçesi (şu an burada fast foodçu var), Çamlı Kahve, Bağ evi, Hasköy arsaları ve pek çok gözde yer de bulunuyor.

59 Mülkün birden satılığa çıkmasına gerekçe olarak  nakit akışı probleminin öne sürüldüğü, maaş ödenememesi, SGK primleri ve borçları, hizmet araçlarına akaryakıt alınamaması, belediye kasasında para olmaması gibi nakit probleminin aciliyetini dile getiren Sayın Belediye Başkanı,  MHP Belediye Meclisi  Grubunun önerdiği tüm çözüm öneri ve yöntemlerini “Bekleyecek takatimiz kalmadı. Personel maaşları ve hizmet devamlılığı için acil para gerekiyor” diyerek yanıtladı.

Oysa Mayıs ayı içinde yatırılması gereken Emlak Vergileri var. Belediyemizin alacaklarının tahsili de hızlandırılabilir. 59 Mülkü satılığa çıkarmak yerine bazılarını ipotek göstererek kredi bulunması için bir çalışma  yapıldı mı?

Öncelikle Belediyenin kısa vadeli nakit ihtiyacı belirlenip taşınmaz satışlarında Başkan a yetkide sürenin yanında tutar olarak da sınır belirlenemezimiydi?

Acil ihtiyacı karşılamaya yetecek tutarın çok üzerinde mülk satışının yapılamayacağının bir garantisi var mı?

Bu aciliyet 59 mülkün hep birlikte satışa çıkarılmasını gerektirecek bir hal aldıysa Mudanya Belediyesi İflas etmiş demektir. Bunu 5 yıldır halkımıza anlatmaya çalıştık.

Gelinen durumu pandemi ve genel ekonomik krize bağlayan Sayın Belediye Başkanı Deniz Dalgıç olanca mantıklı açıklamaları ve nezaketine rağmen vicdan çerçevesini dikkate alarak birkaç cümleyle geçtiğimiz 10 yıl boyunca Mudanya’nın tüm uyarılarımıza rağmen inatla hatalı uygulamalarla mali kaosa sürüklediğinden söz edemedi.

Sayın Belediye Başkanı Deniz Dalgıç!

Eğer geçtiğimiz 10 yılda Mudanya mızı CHP’den farklı başka bir partiye mensup belediye başkanı yönetmiş olsaydı yine aynı davranış içinde olur muydunuz?

Önceki dönemin karnesini, mali verileri böylesine saklamaya çalışır mıydınız?

Halkımız arasında şahsınızın itibarı için çıkın açıkça tüm hesapları ortaya dökerek ;

Mudanya Çeşmeden, Kuşadası'ndan güzel olacak. Mudanya’da nasıl yaşanılırmış herkes görecek’ denilip ağustos böceği misali vur patlasın, çal oynasın  festivallerine, konserlere, ses ve ışık sistemlerine, belediyemiz de mevcut olmasına rağmen drone çekimlerine, gereksiz beton saksılara, sözde kitap fuarlarına ve iz bırakmaktan aciz sözde konuşmacılara para akıtıldı.

Mudanyalıların geleceğini doğru yerlere yanlış, yanlış yerlere doğru projelerle ipotek koydu. Ruhsatsız Güzelyalı Atatürk Parkı 2. etabına milletin parasını gömdü ve yapı yıkıldı. Acısını Mudanyalı çekiyor”  diyebilmelisiniz.

Halkımız arasında şahsınızın itibarının sürekliliği için, gün gelip şahsınızın günah keçisi ilan edilmemesi için bu iyiliği kendinizden esirgemeyin.

Sn. Başkan başkalarını ısıtmak adına kendinizi yakmayın!

Meclis konuşmanızda “Hesapları çarşaf, çarşaf yayımlamak, basına meze yapmak, kamuoyuna meze yapmak istemiyorum” dediniz.

Gelinen durumun sebeplerinin, rakamsal verilerinin şeffaf olarak tüm Mudanyalılarla ve basınla paylaşılması gereken olağanüstü bir mali krizin içinde bulunduğumuz gün gibi ortada.

Gerçekçi olarak geçtiğimiz 10 yıllık mali verilerin açıklanması konuşulması şahsınızın siyasi itibarına halk nazarında koruyucu bir kalkan olacaktır.

Mudanya Belediye Başkanı olarak şahsınızın başarılı olmasını ilçemiz adına samimiyetle diliyor ve iyi yaptığınız işlerde Mudanya’da yaşayan bir vatandaş olarak sizin yanınızda olduğumu yinelemek istiyorum.

Sayın Belediye Başkanı,

Mudanya'mızın 59 taşınmaz mülkü için bir yıllığına satış yetkisi aldınız ve önümüzdeki süreçte Mudanya'mız için imar, kentsel dönüşüm, satış, satın alma, MUDAŞ, MUDBEL vs gibi akçeli işlerle yakından ilgilenmek durumunda olacaksınız.

23 Şubat 2024 tarihinde Hotel Montania’da gerçekleştirdiğiniz basın toplantısında bir basın mensubunun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı örnek göstererek “Siz de mal varlığınızı açıklayacak mısınız? “ sorusuna olumlu yanıt vererek “Seçildiğim takdirde ve görev süremin sonunda mal varlığımı tabi açıklayacağım” demiştiniz.

Sayın Başkan,

Size güvenen Mudanyalıların güveninin pekişmesi ve sürekliliği için mal varlığınızı açıklamanızı bekliyor, isabetli çalışma ve çabalarınızda başarılar diliyorum" diyerek  açıklamasını sonlandırdı.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri