MUDANYA’DA HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ

05.05.2024 - Pazar 22:42

MUDANYA’DA HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ

Mudanya’nın Dereköy ve Tirilye Mahallelerinde baharın canlılık ve umut dolu müjdecisi Hıdrellez, geleneksel şenlikler ve renkli gösterilerle kutlandı.

Mudanya’nın tarihi mahalleleri Dereköy ve Tirilye, baharın gelişini Hıdrellez şenlikleriyle karşıladı. Üçüncü kez düzenlenen bu etkinlikler, geleneksel ve modern unsurları bir araya getirerek ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Dereköy’de çeşme meydanında toplanan kalabalık, el emeği göz nuru eserlerin ve doğal lezzetlerin sergilendiği stantları gezdi.

Dilek ağacının etrafında toplanan vatandaşlar, gelecek için umutlarını dile getirdi. Akşam saatlerinde yakılan Hıdrellez ateşi ise, bereket ve sağlık dilekleriyle atlanarak kutlamaların doruğa ulaştı.

Etkinliklere Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın yanı sıra, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu birliktelik, toplumun kültürel mirasına olan bağlılığını ve toplumsal dayanışmayı gözler önüne serdi. Günün ilerleyen saatlerinde Tirilye’de devam eden kutlamalar, bando eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı. Kız Denizi’ne kadar süren yürüyüşün ardından, Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi büyük beğeni topladı.

Sahildeki danslar ve halk oyunları gösterileri, etkinliğe katılan herkesi coşturdu ve sahil, renkli ve neşeli görüntülere sahne oldu. Mudanya’nın Hıdrellez şenlikleri, baharın tazelik ve yenilenme ruhunu yansıtarak, topluluğun kültürel zenginliğini ve birlikteliğini kutladı.

En Güzel Dilekler Dilendi

Kız Denizi’nde Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile renklenen etkinliklerde, coşku Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın yaktığı Hıdırellez ateşi ile doruğa ulaştı. Başkan Dalgıç, “Tirilye’de oyunlar oynadık, sahilde Hıdırellez ateşimizi yaktık, ilçemiz ve ülkemiz için en güzel dilekleri dileyerek, doğanın uyanışına ortak olduk. Birlik ve beraberlik duygularımızı artıran, bereket ve bolluk mevsimi baharın gelişini simgeleyen Hıdırellez sevincini Tirilye Mahallemizde yaşadık. Hıdırellez heyecanımıza ortak olan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, ülkemize bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

Bu özel gün, toplumun kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma çabasının bir parçası olarak hafızalarda yer etti.

Haber: İlhan ATABEY

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri