MUDANYA'NIN GELECEĞİ İPOTEK ALTINA ALINIYOR

08.05.2024 - Çarşamba 19:33

MUDANYA'NIN GELECEĞİ İPOTEK ALTINA ALINIYOR

Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Osman Şeker, Geçtiğimiz 10 yıl boyunca belediye mülklerinin parsel parsel satılmasının ardından Deniz Dalgıç'ın da daha 40 günlük belediye başkanı iken mülk satışlarına başlaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Şeker, "31 Martta Mudanya halkımız Sayın Deniz Dalgıç'ı belediye başkanı olarak seçmiştir. Halkımızın tercihinin başımız üstünde yeri vardır. Belediye meclisleri genelde ilk toplantılarında rutin kabul edilen meclis organlarının seçimi ve meclisin teşekkülü için toplanır. Ama Mudanya belediyesinin ilk meclis toplantısında böyle olmuyor. Rutin işler yapıldıktan sonra Sayın belediye başkanı ilk meclis toplantısında Mudanya Belediyesi'nin mali durumunun çok kötü olduğunu, personel maaşlarının ödenebilmesi ve diğer belediye hizmetlerinin yerine getirilebilmesi için acil paraya ihtiyaçları olduğu gerekçesiyle gündem dışı bir önerge ile meclisten borçlanma yetkisi istemiştir.

AK Parti grubunun ve diğer muhalefet partilerinin karşı oyuna rağmen önerge CHP'li belediye meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmiştir.

Belediye başkanının bu talebine karşı çıkmakla beraber Mudanya Belediyesi'nin mali durumunun çok kötü olduğu bilinmeyen bir husus değildir. Bu nedenle belediye başkanının bu talebi tarafımızdan doğru bulunmamakla beraber anlaşılabilir bir durumdur. Ancak bizi, Mudanya halkını şaşırtan, adeta şok eden, hayal kırıklığına uğratan husus mayıs ayı 2. Meclis toplantısında gerçekleşiyor.

Sayın Başkan Mudanya Belediyesi'nin mali durumunun çok kötü olduğunu, personel maaşlarını ödeyemediklerini, belediyenin hizmet araçlarına akaryakıt koyamadıklarını, belediye hizmetlerini yerine getiremedikleri vesair gerekçelerle mülkiyeti Mudanya Belediyesi'ne ait aralarında Belediye Başkanlığı makamının da bulunduğu Yıldıztepe yerleşkesi, Mudanya Balık, Erol Balık, sahildeki eski Koç Restorant, Usta Dönerci, eski Meriç Çay Bahçesi, Tirilye'deki Çamlı Kahve ve Bağ Evi ile Hasköy'deki arsalar ve birçok işletmenin de içine bulunduğu 59 gayrimenkulün satışı için belediye başkanına bir yıllık yetki verilmesi gündem dışı bir önerge ile talep edilmiş, AK Parti grubu ve diğer muhalefet partilerinin karşı oyuna rağmen CHP meclis üyelerinin oylarıyla  bu yetki belediye başkanına verilmiştir.

CHP'li belediyeler yeni devraldıkları belediyelerin mali durumlarını çarşaf çarşaf sosyal medyada ya da afişlerle, pankartlarla halka duyururken aday yapılmayan eski belediye başkanı Hayri Türkyılmaz'dan devralınan Mudanya Belediyesi'nin içinde bulunduğu mali durum, kriz neden Mudanya halkı ile paylaşılmamaktadır?

Sayın belediye başkanından Mudanya Belediyesi'nin mali durumu hakkında kamuoyunu, Mudanya halkını bilgilendirmesini bekliyoruz.

Mudanya'nın en kıymetli mülklerini satma gerekçeniz sadece borçları ödemek midir yoksa gerçekleştirmek istediğiniz bir projeniz ve yatırım düşünceniz var mıdır?

Mudanya Belediyesi'nin en kıymetli mülklerini satarak nereye kadar gidebileceğini düşünüyorsunuz?

Bu kararın Mudanya'nın geleceğini ipotek altına almak olduğunu hatırlatmak isteriz. Belediye başkanının henüz 40 günlük belediye başkanı olduğunun farkındayız. İnsaf ve merhamet ölçülerinin dışına çıkmadan sayın başkandan bu yetkisini kullanırken Mudanya'nın geleceğini düşünmesini, mülk satarak bir belediyenin yönetilemeyeceğini, belediye hizmetlerinin yürütülemeyeceğini hatırlatmak isteriz.

Son sözümüz ve çağrımız Mudanya halkına ve Mudanya'nın sivil dinamiklerine... 

Mudanya'ya hep beraber sahip çıkalım" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri