MUDANYA’da 19 MAYIS'a COŞKULU KUTLAMA

19.05.2024 - Pazar 13:08

MUDANYA’da 19 MAYIS'a COŞKULU KUTLAMA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 105. yılı kutlamaları Atatürk anıtına Çelenk koyarak başladı, Mütareke Meydanında sportif faaliyetlerle sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, sabah 10:00 da Mudanya Atatürk anıtında Mudanya Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Çağlar Yeni'in Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya Başsavcısı Okan Kurtaran, Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Atakan Ateşli, Mudanya İlçe Jandarman Komutanı Binbaşı Ercan Yavuz, Gaziler, Siyasi Parti temsilcileri, kamu kuruluşları, Daire Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtındaki törenlerin ardından Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi'nin katılımıyla, protokol ve katılımcılar Kortej oluşturarak Mütareke Meydanında buluştu. Aziz şehitlerimiz için saydı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mudanya İlçe Gençlik Spor Müdürü Çağlar Yeni günün anlam ve önemi belirten konuşmasını yaptı. Çağlar Yeni konuşmasında, " Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayısın 105. Yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz.

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan, bunu da Gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı topyekûn birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için Gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz Gençlerimize armağan etmiştir.

Sizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle "Biz her şeyi Gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim Gençliktedir." sözleri ile işaret ettiği ve bu aziz vatanı emanet ettiği Gençlersiniz. Bu emaneti korumak için bilgili, çalışkan ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihimizi ve Kültürümüzü iyi bilmek durumundasınız. Hem milli hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz.

Sevgili Gençler,

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler; atalarımızdan bizlere emanet edilen, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyetini yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele edip bu uğurda canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, rahmet ve saygıyla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 105. Yılı kutlu olsun" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Aziz şehitlerimiz için saydı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sportif faaliyetler ve folklor gösterilerine geçildi. Gösterilerinin ardından Mudanya genelindeki okulların katılım gösterdiği çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlere Protokol tarafından madalya ve kupaları takdim edildi. Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi başarılı organizasyon sonrası Mudanya Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Çağlar yeni'yi  ve Katılımcı okullara teşekkür ederek tebrik etti.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri