MUDANYA'DA EMEKLİLER ACİL ZAM İSTEDİ

04.07.2024 - Perşembe 13:57

MUDANYA'DA EMEKLİLER ACİL ZAM İSTEDİ 

Tüm Emekliler Sendikası Mudanya Şubesi Sekreteri Şenol Demir, Mudanya Mütareke Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Emekliler İçin Acil Talep: Maaşlara 15.000 TL'lik Artışın Şart olduğunu söyledi.

Açıklamaya çok sayıda sendika üyesi ve vatandaş katıldı. Demir, memur emeklilerinin maaşlarında yüzde 20 dolayındaki artışın, kayıpların telafisini karşılamaktan uzak olduğunu belirtti. Elektriğe yüzde 38 zam yapılmasına rağmen, emeklileri ve asgari ücretle çalışanları aç bırakarak tasarruf yapılamayacağını vurguladı.

Emeklilere ve çalışanlara yaşam hakkı tanımayan bu anlayışı kabul etmediklerini ifade etti. Acil olarak bütün emeklilerin maaşlarına 15.000 liralık seyyanen artış yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kısa vadede emeklilerin maaşlarına Temmuz'da kayıpların telafisi ve gelecek 6 aylık hissedilen enflasyon oranı ve refah payına ilaveten 15.000 liralık seyyanen artış yapılması gerektiğini tekrarladı.

Sendikalaşmanın engellendiğini ve bu konuda TBMM'yi göreve çağırdıklarını belirtti. Son olarak Demir, Krizi yaratanların bedelini ödemesi gerektiğini vurgulayarak, demokratik mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. Sendikanın basın açıklamasında Kent Konseyi ve CHP kadın kolları da katılım göstererek destek verdi.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri