MÜEBBET HAPİS CEZASI BULUNAN FİRARİ HÜKÜMLÜ, MUDANYA 'DA YAKALANDI
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA ve GENÇLİK SPOR BAYRAMI MUDANYA’DA COŞKUYLA KUTLANDI
19.05.2025 - Pazartesi 13:09

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 106. yılı kutlamaları Atatürk anıtına Çelenk koyarak başladı, Mütareke Meydanında gerçekleşen sportif faaliyetlerle sona erdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, sabah 10:00 da Mudanya Atatürk anıtında Mudanya Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Çağlar Yeni'in Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, U.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sait Liman, Mudanya İlçe Emniyet Müdürü Atakan Ateşli, Mudanya İlçe Jandarman Komutanı Yarbay Ercan Yavuz, Gaziler, Siyasi Parti temsilcileri, kamu kuruluşları, Daire Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtındaki törenlerin ardından Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi'nin katılımıyla, protokol ve katılımcılar Kortej oluşturarak Mütareke Meydanında buluştu. Aziz şehitlerimiz için saydı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mudanya İlçe Gençlik Spor Müdürü Çağlar Günün önemini anlatan konuşmasında, " Bugün milletimizin büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan ve Türk Milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 106. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde hepinizi en içten saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
Milletimizin tüm onur ve asaletiyle büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 mayıs; 19 mayıs gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugünün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Sevgili Gençler,
siz Türk'e İstiklal aşkını veren, kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; "ya istiklal ya ölüm diyen" Antepli Şah İnlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların soyundansınız! unutmayınız ki sizler; Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız.
Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını seve seve feda eden azizi şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor siz gençlerin bayramını tebrik ediyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Aziz şehitlerimiz için saydı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün önemini anlatan şiirler okundu. Turhan Tayan Anadolu Lisesi'nin sportif gösterileri, Karate, jimnastik ve halk oyunlarının ardından yarışmalarda dereceye giren sporculara protokol tarafından ödül ve kupaları takdim edildi. Gösterilerinin ardından Mudanya genelindeki okulların katılım gösterdiği çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye girenlere Protokol tarafından madalya ve kupaları takdim edildi. Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi başarılı organizasyon sonrası Mudanya Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Çağlar Yeni'yi ve Katılımcı okullara teşekkür ederek tebrik etti.





BAŞKANVEKİLİ BİBA'DAN SUYA İNDİRİM MÜJDESİ
PLAJLAR YAZA HAZIR HALE GETİRİLİYOR
MONTANİA OTEL BASIN AÇIKLMASIYLA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU
GÜNEŞİ GÖREN SAHİLE KOŞTU
BURSA’NIN DERELERİNDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
MUDANYA’DA ENGELSİZ YAŞAM İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞTAYA YOĞUN İLGİ
BURSA'DA DEV EKRANDA BURSASPOR COŞKUSU!
10 TON KAÇAK MİDYE ELE GEÇİRİLDİ
BURSA BÜYÜKŞEHİR’DE BAŞKANVEKİLLİĞİNE ŞAHİN BİBA SEÇİLDİ
BURSA’DAN FİLİSTİN İÇİN GÜÇLÜ MESAJ: “BU ESARETE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
