İZİNE GELEN UZMAN ÇAVUŞ OTOBÜSÜN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU
TİRİLYE’DE TABUT EV KENDİ KENDİNE YIKILDI
14.11.2025 - Cuma 11:28

Mudanya’nın Tirilye Mahallesi’nde “Tabut Ev” olarak bilinen kerpiç yapı, 13 Kasım 2025 tarihinde kendiliğinden yıkılmıştır. Herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmamıştır.
Yıkımın ardından bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınmış, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ekipleri tarafından yerinde inceleme gerçekleştirilmiştir. Kurulun karar sürecinin tamamlanmasının ardından enkaz kaldırma çalışmaları başlatılacaktır.
Söz konusu yapı için daha önce Mudanya Belediyesi tarafından kamulaştırma kararı alınmış, bu karar Mudanya Belediyesi Encümeni tarafından onaylanmış ve 02.06.2021 tarihinde Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından uygun bulunmuştur. Kamulaştırma sürecinin tamamlanması için Mudanya Kaymakamlığı’nın onayı beklenmektedir.
Ayrıca yapı hakkında Mail-i İnḥidam (yıkılma tehlikesi) kararı alınmış, çevresinde koruma tedbiri alınmış, rölöve çalışması da tamamlanmıştır. Yıkımdan önce, yapının kamulaştırma süreci sonrasında restore edilerek yeniden kente kazandırılması planlanmaktaydı.
Yapının kendiliğinden yıkılmasıyla birlikte süreç, ilgili kurumların gözetim ve denetiminde ilerlemektedir. Mudanya Belediyesi, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun değerlendirmeleri doğrultusunda gerekli adımları atacak; yapının özgün dokusunun korunması ve kültürel mirasın yaşatılması yönünde çalışmalarını sürdürecektir.


"MİNİK ŞEFLERLE ZEYTİNLİ TARİFLER"İN İLK DURAĞI DEREKÖY'ÜN ÖĞRENCİLERİ
GÜNEŞ EBERJİ SİSTEMİ (GES) İMAR PLANLARI ONAYLANDI
BURSASPOR TAM KADRO MUDANYALI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
MUDANYA VEREM SAVAŞ DERNEĞİ 79. YIL ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
MUDANYA’DA SÖMESTİR AKADEMİSİ BAŞLIYOR
MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER MİRAÇ KANDİLİNİ KUTLADI
MUDANYA ESNAF ODASI BAŞKANI ABDULAZİZOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
KALANDAR ŞENLİĞİNİ YAĞMURDA DURDURAMADI
MUDANYALI MOTOKROS ŞAMPİYONU "POYRAZ KALENDER"
BAŞKAN DALGIÇ CEM EVİ İÇİN KOLLARI SIVADI

