MUDANYA’DA YENİ DÖNEM: KENTSEL TASARIM REHBERİ TANITILDI
EMEKLİLER SENDİKASI 6 ŞUBAT DEPREMİNDE HAYATLARINI KAYBEDENLERİ ANDI
06.02.2026 - Cuma 21:01
Tüm Emeklilerin Sendikası Mudanya Şubesi 6 Şubat depreminde yaşamını kaybedenleri andı. Mütareke meydanında yaptıkları açıklamalarında, depremde yıkılan binaların, sağlık hizmetlerinin yetersizliğini ve yitirilen canların sorumlusu olarak hükümeti sorumlu tuttu.

Mütareke Meydanında yapılan anma saygı duruşu ile başladı. Yüz Binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği, milyonlarca insanın yaşamlarının geri dönülmez şekilde altüst olduğunu belirten Şube Başkanı Abdullah Azmi Önal, "ancak bu sadece doğal afetin sonucu değildir. Kamuyu, bilimi ve halkın yaşam hakkını yok sayan siyasi bir tercihtir. Deprem emekliler açısından yalnız evlerinin değil, yaşamın tüm dayanaklarının yıkılması anlamına geldi. Sağlık hizmetlerine ulaşamayan, kronik hastalıkların pençesinde mücadele eden emekliler kaderine terk edildi. Tüm Emeklilerin Sendikası olarak açıkça söylüyoruz. Bu ülkenin insanlarını deprem değil rant düzeni öldürdü " dedi.

Binlerce emeklinin hala konteynırlarda yaşam savaşı verdiğine dikkat çeken MYK Üyesi Cemile Boncuk, insanların borçlandırılarak konut sahibi yapılma vaadiyle, sosyal destekten mahrum yaşamaya çalıştıklarını belirtti.
Boncuk; "yıllardır uzmanlar uyardı. Fay hatları biliniyordu. Güvenli kentler mümkündü ama iktidar bilimi değil müteahhitleri dinledi. On Binlerce insanımızı yitirdiğimiz felaketi bile ranta çevirmeye çalıştıklarını hepimiz biliyoruz. Kızılay'ın para ile çadır sattığı hala hafızalarımızda. Bu düzen bu şekilde gitmeyecek" Dedi.
Emeklilerden Migros Çalışanlarının Grevine Destek.
Emekliler anma töreninin ardından ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için grevde olan Migros Depo çalışanlarına destek için Mudanya Migros binasının önüne yürüdüler. Her türlü emek mücadelesini desteklediklerini belirten emekliler "Migros depo işçilerinin haklı taleplerini destekliyoruz. Tüm ezilen emekçiler ile birlikteyiz" dediler.



MUDANYA’DA ENGELSİZ YAŞAM İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞTAYA YOĞUN İLGİ
BURSA'DA DEV EKRANDA BURSASPOR COŞKUSU!
10 TON KAÇAK MİDYE ELE GEÇİRİLDİ
BURSA BÜYÜKŞEHİR’DE BAŞKANVEKİLLİĞİNE ŞAHİN BİBA SEÇİLDİ
BURSA’DAN FİLİSTİN İÇİN GÜÇLÜ MESAJ: “BU ESARETE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 181. YILI KUTLANDI
MONTANIA OTEL'DEN 35 BİN LİRA KİRA AÇIKLAMASI
OSMANGAZİ BELEDİYESİNDEN ULUCAMİ AVLUSUNDA TEKBİR GETİREN GENÇLERE ÇIĞIRTKANLIK CEZASI
SAHTE DİŞÇİ YAKAYI ELEVERDİ
MUDANYA’DA YAĞMURUN BASINCINA DAYANAMAYAN İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ
