MUDANYA’DA CAMİLERİN SES SİSTEMLERİNİ TAHRİP EDEN ŞÜPHELİ YAKALANDI

27.03.2026 - Cuma 20:41

Mudanya’da akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi, aynı gün içinde üç ayrı camiye girerek ses sistemlerine zarar verdi.

Edinilen bilgiye göre Güzelyalı Mahallesi’ndeki Çayırbaşı Camii’ne elindeki sopayla giren Aktürk’ün, camideki ses sistemlerine zarar verdiği bildirildi. Çayırbaşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticisi Asalet Yılmaz, sabah namazının ardından öğle namazına kısa süre kala camiye giren kişinin cihazlara zarar verdiğini, bağırıp çağırdığını ve ne demek istediğinin anlaşılmadığını belirterek polise haber verdiklerini söyledi.

Aynı camide 19 yıldır görev yapan imam Ali Remzi Çelik ise Aktürk’ün yaklaşık 10 yıl öncesine kadar akli dengesinin yerinde olduğunu, belediyede çalıştığını, ancak sonrasında madde kullanımıyla birlikte psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını ifade etti. Çelik, şahsın işten çıkarıldığını, eşinden ayrıldığını ve Antalya’da cezaevinde bulunduğunu, bayram izniyle dışarı çıktığını öne sürdü.

Aktürk’ün daha sonra Güzelyalı Duran Camii’ne giderek burada da mikrofon ve kablolara zarar verdiği öğrenildi. Cami imamı Dursun Çetin, şahsın mikrofonları söküp kablolarını kopardığını, kendisini gördüğünde ise “bu daha başlangıç” dediğini aktardı.

Güzelyalı Yeni Camii (Merkez Camii) imamı Etem Altın da saat 11.00 sıralarında camiye giren Aktürk’ün mihrap, kürsü, minber ve müezzinlikte bulunan mikrofonları yerinden sökerek bazılarını alıp götürdüğünü, bazılarını ise kırdığını söyledi. Altın, şahsın zaman zaman camiye gelerek cemaati rahatsız ettiğini belirtti.

Polis ekiplerince gözaltına alınan şüpheliyle ilgili inceleme başlatıldı.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
BS
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri