MUDANYA DEVLET HASTANESİNDE SAĞLIK ÇALIŞANINA YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ

28.09.2026 - Pazartesi 16:05

Bursa’da sağlık örgütleri, Mudanya Devlet Hastanesi polikliniğinde görev yapan sağlık çalışanının bir hasta tarafından darp edilmesine ilişkin ortak açıklama yaptı.

Bursa Tabip Odası, Bursa Aile Hekimleri Derneği (BURSAHED), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şubesi, Genel Sağlık-İş Bursa Şubesi, Hekim Birliği Sendikası Bursa Şubesi ve Anadolu Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Anadolu Sağlık-Sen) tarafından yapılan açıklamada, sağlık çalışanının saldırı sonucu kafa travması geçirdiği ve elinde kırıklar oluştuğu belirtildi.

Sağlık kurumlarının güven ve şifanın adresi olması gerektiği vurgulanan açıklamada, sağlık çalışanlarının can güvenliklerinden endişe ederek görev yapmak zorunda bırakılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Sağlıkta şiddetin yalnızca saldırıya uğrayan çalışanı değil, sağlık sistemini, çalışma barışını ve hastaların güvenli sağlık hizmetine erişimini de etkilediği kaydedilen açıklamada, şiddetin önlenmesine yönelik güvenlik tedbirlerinin eksiksiz uygulanması istendi.

 

Riskli durumlarda hızlı müdahale sağlanması ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarda hukuki süreçlerin caydırıcı şekilde işletilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, hiçbir gerekçenin sağlık çalışanına yönelik şiddeti haklı gösteremeyeceği vurgulandı.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
BS
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri