HIDIRELLEZ ATEŞİ TİRİLYE’DE BAHARIN MÜJDECİSİ OLDU

06.05.2025 - Salı 11:47

Mudanya Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Tirilye Hıdırellez Şenliği, gerçekleşen etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu.

Baharın gelişini kutlamak için düzenlenen etkinlik, kortej yürüyüşüyle başladı. Barış Kadın Bando Takımı ve Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Tirilye İskele Caddesi’nden sahile kadar devam etti.

Tirilye Sahili’nde düzenlenen kutlamalarda vatandaşlar halk oyunlarına eşlik ederek keyifli anlar yaşadı. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, eşiyle birlikte etkinliğe katılarak geleneksel Hıdırellez ateşini yaktı.

Şenliğe Belediye Başkan Yardımcısı Baran Güneş, CHP İlçe Başkanı Kurtuluş Furkan Atalay, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Başkan Dalgıç, Hıdırellez’in umut ve yenilenme anlamına vurgu yaparak şunları söyledi:

"Kış bitti. Umutsuzluk bitecek. Durgunluk bitecek. Üzüntüler, dertler elbet bitecek. Ateşin üzerinden atladığımız her adım, içimizde taşıdığımız dertlerin kül oluşu olsun. Kim bilir, belki de çocukken yaptığımız gibi, hiç düşünmeden, hiç korkmadan umutların peşinden koşacağımız günler çok yakındır" dedi.

Başkan Yardımcısı Güneş ise etkinliğin önemine vurgu yaparak, "Tirilye’de baharı karşıladık, Hıdırellez ateşiyle umutlarımızı yeniden harladık. Bu topraklarda binlerce yıldır olduğu gibi yine bir araya geldik; dilek tuttuk, barışı, özgürlüğü, adaleti ve kardeşliği diledik. Bahar, sadece mevsimlerin değil, aynı zamanda değişimin, direnişin ve yeniden doğuşun da adıdır" diyerek duygularını dile getirdi.

Tirilye'deki Hıdırellez etkinlikleri vatandaşların yoğun katılımıyla akşam saatlerine kadar sürdü.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
BS
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri