MUDANYA’DA 19 MAYIS’A ÖZEL DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
OBEZİTE KADER DEĞİL,ÖNLEM ALMAK KENDİ ELİMİZDE
23.05.2025 - Cuma 15:52

17 Mayıs Obezite Günü, çağımızın en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan Obeziteye karşı farkındalık oluşturmak ve mücadeleye dikkat çekmek amacıyla kutlanmaktadır. Mudanya İlçe Sağlık Müdürlüğü bu kapsamda İlçe Sağlık Müdürlüğü önü ve Güzelyalı İdo iskelesi sahil kısmında mevkiinde stant kurularak boy kilo ölçümleri yapılarak bilgilendirmelerde bulunuldu.

Mudanya İlçe Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili olarak verdiği bilgilendirmede, "Obezite, Dünya Sağlık Örgütü tarafından “vücutta sağlığı bozacak ölçüde anormal veya aşırı yağ birikmesi” olarak tanımlanmaktadır.Obezite tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hızla artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2021 yılındaki raporuna göre 2030 yılına kadar 1 milyar insanın bu hastalıkla yaşayacağı tahmin edilmekteydi. Dünya Obezite Federasyonu’nun 2023 yılı raporunda ise 2020’de yaklaşık 1 milyar kişinin (her 7 kişiden 1’i) obeziteyle yaşadığı; etkin şekilde müdahale edilemezse 2035 yılında dünya genelinde 1,9 milyar kişinin (her 4 kişiden 1’i) obeziteyle yaşayacağı, dünya nüfusunun yarısının (4 milyar kişi) fazla kilolu veya obez olacağı tahmin edilmektedir.
Sorun bir salgın hastalık boyutuna ulaşmasına rağmen, neden olduğu zorlukların anlaşılamaması nedeniyle Obezite ile mücadele oldukça zordur. Obeziteden korunma ve Obezite ile mücadelede en önemli iki unsur sağlıklı beslenmek ve fiziksel aktivitenin arttırılmasıdır. Sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenmenin yanı sıra aktif bir yaşam için arttırılmış fiziksel aktivite düzeyine dayalıdır.
Mudanya İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak bu kapsamda İlçe Sağlık Müdürlüğümüz önü ve Güzelyalı İdo iskelesi sahil kısmında mevkiinde stant kurularak boy kilo ölçümleri yapılarak, beden kitle endeksi hesaplandı. Riskli bulunan bireyler için Mudanya Şaziye Rüştü Sağlıklı Hayat Merkezi diyetisyenlerine randevu alması sağlandı" bilgisi alındı.


BİRLİKTE GÜZEL YARINLARA, GÜVENLİ BURSA PROJESİ RESİM KURSU
KUAFÖR MEHMET VE GENÇ EKİBİNDEN ÇOCUKLARA DESTEK
29 EKİM CUMHURİYET KUPASI 3X3 BASKETBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
MUDANYA’DA YASA DIŞI KUM ŞIRLANI AVCILIĞINA GEÇİT VERİLMEDİ
MUDANYA’DA APARTMANDA ÇIKAN YANGINI MAHALLEDE PANİK YARATTI
MUHTAR DURAN GÜZELYALI’DA KADINLARI DİNLEDİ
MUHTAR ŞEREF ŞAŞ MAHALLESİNDE" DAYANIŞMAYI DİRİ TUTTUYOR"
MUDANYA’DA TARİHİ KİLİSELER SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ
MUDANYA DENİZİ YENİDEN KEŞFETTİ, HOBA İLE MAVİ VATANA AÇILDI
MUDANYA’DA GIDA SEKTÖRÜNE YENİ BİR YÜZ "SUSAM KUMRU”
