HİÇ BEKLEME DENİZDEN BABAN BİLE ÇIKMAYACAK
“DENİZİME DOKUNMA, MARMARA HEPİMİZİN”
15.06.2025 - Pazar 12:14

Mudanya’da düzenlenen “Temiz Deniz” etkinliğinde, Marmara Denizi’ndeki kirliliğe dikkat çekildi. Denize açılan 12 metrelik pankartla “Denizime dokunma, Marmara hepimizin” çağrısı yapıldı.

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Marmara Denizi’nin ekolojik dengesine yönelik tehditlere dikkat çekmek amacıyla “Temiz Deniz” etkinliği düzenlendi. Mudanya Belediyesi’nin öncülüğünde,Demeter Eşitlikçi Kadınlar Derneği, Marmara Değişim Elçileri ve Bursa Su Kolektifi iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlardestek verdi.
Etkinlik, Mudanya Mütareke Meydanı’nda bir araya gelen çevre gönüllülerinin biraraya gelmesi ve konuşmalarla başladı. Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Baran Güneş, denizlerin hızla kirlendiğine dikkat çekerek, amaçlarının deniz canlılarını ve doğal yaşamı korumak olduğunu söyledi. Deniz, doğa ve çevre için verdikleri mücadelenin rant uğruna değil, sevgi ve yaşam hakkı için olduğunu belirten Güneş, “Marmara Denizi, bu çevre bizlere yalnızca geçmişten miras değil, aynı zamanda çocuklarımızın ve geleceğimizin emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak zorundayız; bu, bizlerin görevidir.” diye konuştu.

Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Demeter Eşitlikçi Kadınlar Derneği Başkanı Nilgün Arslanoğlu ise, çevre kirliliğinin yalnızca doğal yaşamı değil, sosyal adaleti de tehdit ettiğine dikkat çektiği konuşmasında, Marmara’daki müsilaj sorununa değindi. Arslanoğlu, “Bugün deniz tabanını saran tül görünümlü yapılar, sünger, pina, mercanlar ve deniz çayırlarını örterek Marmara’yı ölüme sürüklüyor.” dedi.
Etkinliğin sonunda katılımcılar, “Doğa yoksa, yaşam yok” diyerek hem kurumlara hem yurttaşlara sorumluluk çağrısında bulundu. Ardından can yeleklerini giyen çevre gönüllüleri, Mudanya Mütareke Meydanı sahilinden denize girdi. Deniz yüzeyine açılan, 12 metre çapındaki “Denizime Dokunma, Marmara Hepimizin” yazılı dev pankart sahildeki yurttaşlardan alkışlarla destek buldu.

Etkinlik kapsamında, deniz kirliliğine dikkat çeken fotoğraflar da sergilendi.


MUDANYA YÖRÜKALİ KÖYÜNDE ŞEHİTLER İÇİN VE BEREKET DUALARI YAPILDI
BÜYÜKŞEHİR'DEN SOKAK HAYVANLARINA YENİ YUVA
MUDANYA’DA LOZAN BULUŞMASI
ATIK SU DEĞİL, ARITILMIŞ SU
BAŞKAN VEKİLİ BİBA, MUDANYA YOLU’NDA ULAŞIMI RAHATLATACAK PROJELERİ İNCELEDİ
MUDANYA EMNİYETİNDEN HUZUR DENETİMİ
MUDANYA YÖRÜK TÜRKMEN DERNEĞİ İLK KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASININ 103. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
MUDANYA’DA PARKLAR YENİLENİYOR
‘’MEYDAN KADINLARIN’’ PAZARINA BÜYÜK İLGİ
