PATRİK TİRİLYE DE HAÇ ATTI HAVARİLERİ ÇIKARDI

19.01.2024 - Cuma 20:13

Mudanya’da Hıristiyan inancına göre Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümünde, ayin ve denizden haç çıkarma töreni düzenlendi.

Mudanya’nın Tirilye Mahallesinde Hıristiyan inancına göre Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümünde, nedeniyle ayin ve denizden haç çıkarma töreni yapıldı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Tirilye Kültür Merkezi’nde yönettiği ayinin ardından katılımcılarla birlikte, haç çıkarma töreni için  kortej halinde sahilindeki iskeleye yürüdü.

Törende, Patrik Bartholomeos'un duasının ardından denize attığı haçı çıkarmak için kıyıda bekleyen insanlar suya atladı.

Ayinin ardından katılımcılar Tarihi Taş Mektebe düzenlenen müzik dinletisini katıldı.

Müzik dinletisi sonrası konuşmalarını yapmak için kürsüye çıkan, Patrik Bartholomeos,  bu yıl bir kez daha kültür merkezine buluşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.

Bugünkü ayinlerinin de diğer ayinleri gibi, hükümetin ve yerel makamların izin ve yardımlarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Patrik Bartholomeos  konuşmasında şu başlıklara değindi:

“Mesih İsa, son buyruğunda "Ben dünyanın sonuna dek sizinle birlikteyim" diye buyurmuştur. O sevgi, Rabbimiz İsa'dır. O sevgi, barışı mümkün kılacaktır. Ne yazık ki bugünkü dünyada "barış" kelimesinin karşılığını bulmak güçleşti. Gönlümüzdeki o sevgiyle, bugün bu kutsal günde, Anadolu'dan göç aden toplumumuzun ataları için dua ederken, aynı zamanda tüm dünyada da barışın yeniden tesisi için dua ettik. Bizlerin görevi, Rab Mesih İsa'nırı kalplerimize fısıldadığı o sevgiyi hatırlatmaktır. “

Programda konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’da yaşanılan savaşların bir an önce bitmesini temenni ederek katılımcılara teşekkür etti.

Ayine, Yunanistan'dan gelen konukların yanı sıra Bursa ve çevre illerden Rum Ortodoks cemaati mensupları katıldı.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri