BÜLENT ERDEN "MUDANYA'NIN YÖNETİMİNE TALİP OLANLARA UYARI"

19.02.2024 - Pazartesi 10:27

BÜLENT ERDEN "MUDANYA'NIN YÖNETİMİNE TALİP OLANLARA UYARI" 

MHP Mudanya Meclis üyesi, Gurup sözcüsü Bülent Erden, Mudanya Belediyesinin yönetimine talip olan Başkan ve Meclis Üyeleri adaylarına doğru başkan profilini çizerek Mudanya halkına layık olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Erdem, "Belediye Başkanı adaylarına odaklanıldığı içine bulunduğumuz süreçte dikkate alınması temennisi ile paylaşıyorum. Belediye Meclis Üyesi Başkanın Doğrularda Yanında, Yanlışlarda Karşısında. Eksiklerinin Tamamlayıcısı olmalı."

Meclis üyeliği, yetki ve sorumluluklarını bilen üyeler için onurlu bir demokrasi görevidir. Meclis üyeleri beldelerinin gelişimine, belde halkının refahına ve yaşam düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmalıdır.

Ancak tüm görevler gibi bu görevin de ciddiye alınması, meclis üyelerinin kendilerine görev, yetki ve sorumluluk yükleyen mevzuatı bilmeleri ve bu mevzuata uygun olarak görevlerini yerine getirmeleri önemlidir. Günümüzün modern yönetim/yönetişim anlayışı, yerelden merkeze kadar tüm kademelerde katılımcı, demokratik, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayış olmalıdır.

Bu anlayışa uygun olarak yürütülen yerel yönetim faaliyetleri, ülkenin doğrudan kalkınmasına ve gelişimine katkıda bulunur. Dünyada hizmetlerin vatandaşlara en yakın noktadan verilmesi anlayışını da temsil eden yerel yönetimler aynı zamanda birer demokrasi ve diplomasi okulu işlevi görmelidir.

Yönetme - Denetleme Görevi Fark Etmez.

Önemli olan seçmenin oylarının yüklediği kul hakkı bilinci ve sorumluluğu ile görevini yerine getirmektir. Bu bilinç ve birikime sahip  Belediye Meclis Üyesi aday adaylarının yollarının açık olmasın diliyor, bu bilinçte olmayanların koltukları işgal etmemesini, işgal etmelerine vesile olunmamasını temenni ediyorum" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Etiketler
YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri