DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNDE KARAGÖZ HACİVAT SAHNE ALDI

27.03.2024 - Çarşamba 18:27

DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜNDE KARAGÖZ HACİVAT SAHNE ALDI 

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü 27 mart Dünya Tiyatrolar Gününde,  Dekan Profesör Ali Sait Liman’ın öncülüğünde Dünya Tiyatrolar Gününü kutladılar.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Mudanya yerleşkesinde gerçekleşen kutlama Şehit Astsubay Kıd. Çvş. Feyyaz İlhan tiyatro salonunda gerçekleştirildi. İstiklal Marşının okunmasının ardından Öğrenciler dünya tiyatro günü bildirisini ve “Tiyatrolar günü” mesajını okudular. Dekan Prof. Liman günün önemi ve hazırlanan gösteri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak," 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü" kutladı. Doç.Dr. İbrahim Öztahtalı, sunulacak olan Karagöz Hacivat gösterisi ile ilgili seyircilere bilgilendirmelerde bulundu.

Hayali Nevzat Çiftçi, Karagöz ve Hacivat ustası, tasvir ve kukla yapım ustası ve dizi oyuncusu olup. Bursa ve yurt çapında Karagöz üstüne yaptığı çalışmalarla tanınan sanatçı, hayali olmanın yanında oyunculuk ve senaristlik de yapmakta.Hayali Nevzat Çiftçi, Dramaturg'luğunu  Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı'nın üstlendiği "Karagözün Doktorluğu" isimli gösterisini sundu.

Hayali sanatçı Nevzat Çiftçi'nin başarıyla sahnelediği karagöz Hacivat oyunu uzun süre alkışlanırken seyircilerden tam not aldı. Oyunu izlemeye gelenler sahne ve seyirci, her yıl olduğu gibi bu yılda sahne ve seyirci alanının darlığı kendini hissettirdi.

Karagöz Hacivat gösterisinin ardından  Dekan Prof. Ali Sait Liman, başarılı oyunculara çiçek sunarak kendilerine teşekkür etti.


YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
Gökhan Dinçer
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri