ENGELLİLER FEDERASYONUNDAN AÇIKLAMA

30.03.2024 - Cumartesi 11:08

ENGELLİLER FEDERASYONUNDAN AÇIKLAMA

Bursa Engelliler Federasyonu, Mudanya'da açtığı temsilciliğinde, Başkan Ünal Şıpkan tarafından faaliyetler ve Mudanya'daki temsilciliklerinde yapılacak olan çalışmalar hakkında basın açıklamasında bulundu.

Şıpkan açıklamasında, "Bursa Engelliler Federasyonu Bursa'da faaliyet gösteren değişik engel gruplarını temsil eden derneklerin bir araya gelmesi ile kurulmuş bir federasyondur. Bursa merkezli olup Türkiye de tek örnektir çünkü her engel grubunun federasyonu, konfederasyonu vardır, değişik engel guruplarını temsil eden dernekleri bir çatı altında toplayan Federasyon Bursa Engelliler Federasyonudur.

Derneklerimiz üyeleri ile ilgili her türlü faaliyeti göstermektedir. Federasyonumuz tüm engel guruplarının ihtiyaçlarını tespit edip, tespit edilmiş ihtiyaçların giderilmesini çalışmaktadır. Federasyonumuz 2012 de kurulmuş kuruluş tarihine kadar birlik adı altında faaliyetini sürdürmüştür. Bugüne kadar kısaca örnek vermek gerekirse Yıldırım ilçesinde, Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Engelliler Okulunun kurulmasında, Osmangazi ilçesinde Celal Sönmez Rehabilitasyon ve Aile danışma Merkezinin kurulmasında, Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastane'sinin arsalarının temini, Proje çalışmalarında dahil olmuştur. Şimdilerde Nilüfer bölgesinde takribi 20.000 metrekare alana sosyal yaşam merkezi planlamasını yürütmektedir. Osmangazi Belediyesi ile de Korumalı İş Yeri ve Kariyer Merkezi planlaması yapılmış, hayata geçirilmesi içinde çalışmalar yapılmaktadır. Örneklerimizi ve bugüne kadar yaptığımız çalışmaların tamamı ile ilgili hikayeleriyle beraber sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bursa Federasyonunun kuruluşunda Mudanya Engelliler Derneği de üye olarak bulunmaktadır. Mudanya Engelliler Derneği kurulduğu tarihten bu yana çok kez yönetim değişikliği yaşamıştır. En son yönetime gelen arkadaşlarımız derneğin faaliyetlerini tam anlamı ile yerine getirememiştir bunun için federasyonumuza gelen talepler doğrultusunda Mudanya Engelliler Derneği ile iletişim kurmaya çalıştık, uzun bir süre iletişim kuramayınca derneğimizi beklemeye alıp Mudanya'daki engelli kardeşlerimizi çalışmalardan ve bir araya gelmelerinden mahrum etmemek adına Mudanya'da Bursa Engelliler Federasyonu Mudanya temsilciliğini kurmak durumunda kaldık. Ancak merkezimi açtıktan sonra Mudanya Engelliler Derneğinin başkanı Fevzi Ercan beyin ciddi sağlık sorunlarının olduğunu onun için derneği ihmal etmek durumunda kaldığını öğrendik. Kendisine desteklerimiz olacaktır geçmiş olsun diliyoruz.

Bursa Engelliler Federasyonu Mudanya Temsilciliği Engelliler Merkezi açtıktan sonra Belediye başkanlığı seçimleri çerçevesin de başkan adaylarımız merkezimi ziyaret ettiler. Her Belediye Başkan adayından da ortak taleplerimiz oldu,

Taleplerimiz

  • Sosyal Yaşam Merkezinin Kurulması (gündüz bakım merkezi, Engelli iş atölyeleri ve eğitim sınıfları, kafeterya)
  • Sosyal Yaşam Merkezi hayata geçinceye kadar Osmangazi ilçesinde yapılmış olan merkeze engellilerimiz götürmek adına ve sağlık sorunları olan engellilerimiz Doktor Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastahanesine götürmek adına şoför ve masrafları belediyeye ait bir minibüs tahsis edilmesi,
  • Tespit ettiğimiz üzere çok sayıda öğrencimiz taşınmalı sistemle Bursa'daki engelli okullarına gitmektedir. Bunun için burada da bir adet özel eğitim meslek okulu yapılması gerekmektedir. Kaldıki Muadanya Milli Eğitim Müdürlüğü yetkisinde Burgaz bölgemizde 11 dönüm, Bademli bölgemizde 12 dönüm okul alanı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yapmayı düşündüğümüz okul için tahsis edilebilir.

Bursa Engelliler Federasyonumuzun çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar ve Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Turgay Erdem 'e şükranlarımızı sunarız" sözleriyle açıklamasını sonlndırdı.

 

Engelliler Federasyonu Mudanya temsilcileri;

Orhan Uysal Temsilci

Alev Can Temsilcilik Çalışma Gurubu üyesi

Hürriyet Aslıkara Temsilcilik Çalışma Gurubu üyesi

Kozan Yıldırım Temsilcilik Çalışma Gurubu üyesi

Vildan Yavuz Temsilcilik Çalışma Gurubu üyesi

Ömer Tantekin Temsilcilik Çalışma Gurubu üyesi

Refahat Akyüz Temsilcilik Çalışma Gurubu üyesi

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri