AYÇİÇEK TOHUMU DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

04.04.2024 - Perşembe 11:29

AYÇİÇEK TOHUMU DAĞITIMI DEVAM EDİYOR 

TAKE projeleri kapsamında Mudanya İlçesi Yörükyenice Mahallesinde gerçekleşen tohum dağıtım programında toplamda 134 üreticiye 2350 dekar alanda kullanılmak üzere 940 kg tohum dağıtıldı.

​Tarım ve Orman Bakanlığı' nın Tarım Alanlarının Kullanımını Etkinleştirilmesi Projeleri (TAKE) kapsamında çalışmalar sürüyor. Bursa'da uygulamaya konulan Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi ile toplam 615 üreticiye 9306 dekar alanda uygulanmak üzere 3.6 ton ayçiçeği tohumu dağıtılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen işlenmeyen veya işlemeli tarıma uygun olmayan alanlarda uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanılarak bitkisel üretimin arttırılmasına yönelik yatırım projeleri Bursa'da uygulanıyor. Bu kapsamda Bursa'da toplam 615 üreticiye, yüzde 75 'i Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen, alternatif alanlarda yetiştirebilir olması ve buğdaygillerle münavebeye girebilmesinin yanı sıra önemli ekonomik değere de sahip olan ayçiçeği tohumu dağıtılıyor.

Yörükyenice Mahallesinde gerçekleşen tohum dağıtım programına Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ergun Karadağ, Bitkisel üretim ve bitki sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan'ın yanı sıra Mudanya Ziraat Odası Başkanı Zekai Samast ile üreticilerde yoğun ilgi gösterdi.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri