GİRİTYALILAR 10. YILLARINI COŞKUYLA KUTLADILAR

08.05.2024 - Çarşamba 15:01

GİRİTYALILAR 10. YILLARINI COŞKUYLA KUTLADILAR

Mudanya'da 10 yıldır faaliyet gösteren Mudanya Girit ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği (GİRTYA) üyelerinin düzenlediği 10. yıl kutlamalarında coşku dolu anlar yaşandı.

Mudanya Protokolünün katılım gösterdiği kutlamalar adeta bir şölen  havasında geçti. Girityalıların yöreye has ot, bakla, enginar, börek çeşitleri ve tatlılarından oluşan yemeklerin hazırladığı birbirinden enfes Girit yemeklerini tadan konuklar yemeye doyamadılar. harika bir organizasyonla hazırlanan kutlamalar Başkna Zehra Nur Biricik ve dernek üyeleri konuklarını ağırlamakta yarış ettiler.

Kutlamalara Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Bursa İl Kültür Müdürü Dr. Kamil Özer,İlçe Emniyet Müdürü Atakan Ateşli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Yavuz, BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Orkun Gazioğlu, Siyasi Parti temsilcileri katılım gösterdiler.

Onuncu yıl kutlamasında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte konuklarına hoş geldiniz diyen Başkan Zehra Nur Biricik, "1 Mayıs 2014 yılında kurulan derneğimiz, Marmara'nın incisi, Bursa'nın nefesi ve bizim göz bebeğimiz, Mudanya'mızda kültürümüzü yaymak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına üyelerimiz, Mudanyalılar ile birlikte10 Yıldır gerek Girit mutfağı, gerekse Girit el sanatları ile ilgili çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalarımıza destek veren herkese gönül dolusu teşekkür ederiz.

10 Yılımızı kutladığımız bu günde Girit mutfağına özgü yiyeceklerimizden örnekler hazırlayıp sizlerin beğenisine sunuyoruz. Bu vesile ile 10 yıl önce benim ile birlikte bu derneğin kuruluşunda emeği geçen  2. kuşak Giritli ve Yanyalı olan büyüklerim Merhum kurcu Başkanımız Hasan Aktürk,Cüneyt Pekman, Güler Demirtaş, Mehmet Akbaş, Gülşen Ay, ve Şenol Seven'e Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ederim.

Bu gün ve her zaman kendilerine güvenerek yola çıktığım, emeklerini esirgemeyen gece gündüz demeden gönüllü olarak derneğimize katkı koyan, bu gün sizlerin karşısına bahar Yeşil dalları gibi  çıkan kahramanlarıma sonsuz teşekkür ederim. Yönetim Kurulu arkadaşlarım halil Demirtaş, Demet Aslaner, Ali Tunca Usta, Hatice Özcan, Adnan Karanfil Nar'a emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

Nice yıllara hep birlikte ulaşmakdileği ile 10. yıl kutlamamıza katılan herkese şükranlarımı sunarım" diyerek duygularını dile getirdi.

Kutlamalar sonunda Prusa Sanat Sirtaki Gurubu danslarıyla izleyenleri hayran bırakırken konuklardan alkış aldılar.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri