BAŞKAN UYSALDAN BELEDİYE BAŞKANINA ÖNERİLER

11.05.2024 - Cumartesi 18:18

BAŞKAN UYSALDAN BELEDİYE BAŞKANINA ÖNERİLER

Mudanya Milliyetçi Hareket Patisi Mudanya İlçe Teşkilatı Başkanı hasan Uysal, 59 taşınmazın satılma kararına karşı Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç'a önerilerde bulundu.

Başkan Hasan Uysal, " Halihazırda samimiyetiniz konusunda bir tereddütümüz yok. Şimdilik olağan acemilik diyelim. Belediye Başkanı Belediyenin ekonomik sıkıntısı nedeniyle Belediye meclisinden borçlanma veya gayrimenkul satışı için yetki isteyebilir.Kanunen  meclis üyelerinin oy çokluğu ile bu yetkiyi alabilir.

Oy çokluğu için kendi partisinin meclis üyelerinin sayısal yeterliliği varsa talebinin gerekçelerini anlatmak için çaba harcamasına gerek duymayabilir.

Ancak;

Kanuna uygun olsa da Başkanın Borçlanma ve gayrimenkul satışına yetki talebi öncesi sırasıyla aşağıdaki prosedürü yerine getirmesi etik, samimiyet ve seçmen in güveninin gereği açısından daha uygun olmazmıydı?

* Belediyenin mevcut kısa ve orta vadeli bütçesinin yapılarak gelir, gider arasındaki farkın tespit edilmesi.

* Bütçe açığının azaltılması için kentin temel ihtiyaçlarından fedakarlık yapmaksızın tasarruf tedbirleri çalışması yapılması.

* Belediyenin kamu dan, gerçek ve tüzel kişilerden gecikmiş alacaklarının tahsilatının hızlandırılması.

* Belediyenin araç, makine ve donanımlarından atıl durumda olanların satılması.

* Mevcut ticari borçların ertelenebilmesi için gerekirse makul vade farkları ödenerek çalışma yapılabilir.

* Belediyenin orta ve uzun vadeli tahsil bekleyen ( kira vs.) gelirleri için muhataplar ile görüşülerek gerekirse makul indirimlerle ve mutabakatla gelirler öne çekilebilir.

Bu ve yapılacak çalışmada ortaya çıkacak bütçeyi iyileştirici başka revizeler sonrası nihai durumu Belediye Meclis üyeleri ve hemşerilerle detaylı bir sunum ile paylaşma sonrası borçlanma ve satış yetkisi talep edilmeliydi.

Bir aylık süreç sonrasında yetki talep ettiğiniz 3 Mayıs tarihli meclis toplantısında satış yetkisi talebi gerekçelerini açıklayan bir sunum yapabilir veya yaptırabilirdiniz. Bu kapsamda bir çalışma sonrasında mecliste oy birliği ile talep onaylanabilirdi. Talepte olmazsa olmaz şart borçlanma ve satış tutarında parasal sınır olmalıydı.

Bu esnada Personel maaşlarında, kentin temizlik ve insanı ihtiyaçlarında kesinlikle aksama olmamalı" diyerek görüş ve önerilerini sundu.

 

Etiketler
YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri