ABDULAAZİZOĞLU "FAİZ ARTIŞI İSTİHDAMA VE VATANDAŞA YANSIR"

16.05.2024 - Perşembe 10:16

ABDULAAZİZOĞLU "FAİZ ARTIŞI İSTİHDAMA VE VATANDAŞA YANSIR"

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertan ABDULAZİZOĞLU, Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatiflerinden kullanılan kredilerde yapılan faiz artışının daha önceden kullandırılan mevcut krediler için de belirli oranlarda geçerli olmasının mağduriyetlere yol açabileceği endişesi taşıdığını vurguladı.

ABDULAZİZOĞLU, yaptığı açıklamada kredi kullanmak durumunda kalacak esnafın ve halihazırda kredi kullanmış olup ödeme planı belli olan kredi taksitlerini ödemekte olan  esnafın  bu faiz artışından yara alacağını ve bu durumun ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini savundu. Özellikle mevcut krediler için uygulamaya konan faiz artışının esnafı zor durumda bıraktığını vurgulayan ABDULAZİZOĞLU "Hesaplar şaştı bunun zincirleme olarak istihdama ve vatandaşa yansıma ihtimali yüksek" diye konuştu

ABDULAZİZOĞLU'nun Açıklamasındaki Önemli Noktalar:

Esnaf teşkilatları ülke ekonomisinin can damarıdır ve bu kararla esnaf büyük darbe alacaktır.

Esnaf biterse ekonomi de biter, işler durma noktasına gelir.

Ülke darboğazda iken esnafın desteklenmesi gerekirken, hazine destekli esnaf kredilerinin faizlerine artırılması uygun olmamıştır.

Alınan kararın gözden geçirilmesi ve durdurulması talep edilmektedir.

Mudanya Esnaf Teşkilatları olarak bu konuda yaşanan mağduriyeti her platformda dile getiriyor ve getirmeye devam edeceğiz.

Mağduriyetlerin önüne geçmek için kullanılan kredilerin mevcut şartlarının geçerliliğinin devam etmesi talep ediyoruz.

MESO'nun bu tepkisi, esnafın faiz artışlarına karşı duyduğu hoşnutsuzluğu ve endişeyi yansıtıyor. Faiz artışlarının esnaf üzerindeki etkileri ve bu konuda neler yapılabileceği önümüzdeki günlerde daha netlik kazanacaktır.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri