MUDANYA'DA MATFEST ETKİNLİĞİ

11.06.2024 - Salı 13:03

MUDANYA'DA MATFEST ETKİNLİĞİ

Mudanya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisini ekleyerek, Çocukların Matematiği sevdirmek için MATFEST (Matematik Festivali" etkinliği gerçekleştirdi.

Mudanya İlçe Müdürü Suat TOPAL ve Mudanya'da eğitim veren ilkokul, Ortaokul ve Liselerden 25 okulun katılımıyla gerçekleşen Matematik ve Türkçe festivali geniş katılımla gerçekleşti. Festivalin açılışına Mudanya Kaymakamı Ayhan TERZİ, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Baran GÜNEŞ katılım gösterdiler.

Etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat TOPAL, karşılama konuşmasında etkinliğin amacına değindi, Topal katılımcılara hoş geldiniz diyerek, "ülkemizde ilk defa Mudanya'da  bu yıl Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz etkinliğin amacı doğrultusunda, matematiği öğrencilerimize eğlenceli bir hale getirerek sevdirmek.  Her kademedeki öğretmenlerimizin öğretim becerilerine yenilerini eklemek amacıyla başlattığımız, 2023-2024  eğitim ve öğretim yılında Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz MATEFEST ve Bakanlığımız tarafından bu sene ilk defa Türkçemizi daha iyi kullanma ve köklerimizden gelece teması ile dilimizin zengin kullanımını öğrencilerimize kazandırmak amacıyla "Dilimizin Zenginlikleri" teması projesiyle başlattığımız sergilerimizle halkımıza sunuyoruz. Etkinliğimizin gerçekleşmesinde katkı koyan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Mudanya Belediyemize teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Protokol, serginin açılışı için kurdele kesimini yapmasının ardından, Güzelyalı ana okulu öğrencileri ve 12 Eylül İlkokulu Anasınıfı öğrencilerinin hazırladığı gösterilerini sundular. Kaymakam TERZİ ve protokol, okulların sunum yaptığı stantları gezerek hazırladıkları projeleri ile ilgili bilgi aldılar.

YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri