DURDURUN DUNYAYI

08.07.2024 - Pazartesi 10:13

DURDURUN DÜNYAYI 

Şu dünyada yaşayanların  amacı , dünyada sayılı günlerimizi mutluluk ve huzur içinde geçirmek , içinde bulunduğumuz topluma da karınca kararınca bir katkıda bulunabilmek. Ayrıca ; her insanın yasadığı dünyayı ister cennet , ister cehennem haline getirmesi kendi elinde.

Gerçek dünyamızın dışında , hepimizin kendi aklında kurduğu hayal ettiği ve onun içinde bir ömür geçirdiği ayrı bir dünyası daha var. Ve bu dünya öyle bir dünya ki , aklımızın rüzgarlarına acık olduğundan , gerçek dünyamızdan değişik bir şekilde dönüyor. Ve zaman zaman bir arkamıza , bir önümüze baktığımızda , yasamın , o yorgun senelerin bu kadar çabuk geçmesine bir anlam veremiyoruz. Aslında nedeni gayet basit. Çünkü bizim kendi dünyamız , gerçek dünyamızdan daha hızlı dönüyor., yorgunluk , stres derken bir bakıyoruz önümüzde fazla bir ömür kalmamış. İşte bunu hissettiğimiz an , ne yapsak nafile. Onun için kader ve şans inanışlarına pabuç bırakmadan , avazınız çıktığı kadar kendinize haykırın : " Durdurun Dünyayı İnecek Var "diye. Tabii burada durdurulacak dünya gerçek dünya değil. Onu zaten durdurmakta mümkün değil.

Mümkün olmayan bir başka neden ise aylardır bizi stres ve sıkıntı içinde bırakan bir onursuz savaş söylentileri. Ekmeğini aşını, doktorunu ilacını zor bulan çıplak ayaklarıyla kavurucu sıcaklarda, soğuk kış günlerinde avuçlarına bırakılacak bir dilim ekmeği beklerken, Gazze’li çocukların başları yukarıda yağacak bombaları bekliyor. Peki kim bu bombacılar. İnsan haklarının savunucuları denilen medeniyet harikası olarak adlandırılan, teknoloji devi A.B.D. Şimdi Siyonistleri önüne katmış gözü dönmüş Netenyahu ve sokak çeteleri gibi ne yapacağını bilmeyen uyarıları duymayan şımarık oyuncak delisi, dünyanın jandarmalığını üstlenmiş, ancak kendi çıkarları dışında ne bir kimseye faydası olan nede bir kimseyi dinleyen  canavardan başka hiç bir şey değiller.

Yasamı sindire sindire yasayamadığımız şu günlerde asıl neden kendi  düşlediğimiz dünyamızın , gerçek dünyaya uyum sağlayamamasından kaynaklanıyor. Niye uyum sağlayamıyor? Siz de kendi dünyanızdan çıktıktan sonra ayaklarınızı gerçek dünyamızın taşına toprağına basın. Çevrenizdeki , doğanın güzelliklerini , İlahi kuvvetin yarattığı insanları birer birer inceleyin.

Yaratılanların en zekisi olan insanoğlu nasıl oluyor da kendi kendini yok ediyor, üstelikte zavallı ve korumasız yardıma muhtaçken o insanları. Büyük bir insanlık dramının yaşandığı  Gazze ve Filistin'de  yaşananları ne yazık ki dur diyecek bir babayiğitte çıkmıyor. Keşke güçlü olsaydık ta dur diyebilseydik şu kan emici canavarlara. Örümcek ağını örer gibi insanların yaşamlarını bir ağ ile örten, tüm dünyada yaşamın huzurunu kaçıran, terörü durduruyorum derken en büyük terörü gerçekleştiren. Terör örgütlerinin başlarını yok etmek isterken en büyük terörist başı kesilenler ne yazık ki bu gün dünyayı çok büyük kaosa sürüklüyorlar. Huzur ve mutluluğumuzu engelleyen, barış ve mutluluk içinde yaşamak varken savaşa sürüklenen, henüz Kore ve Kıbrıs savaşlarının yaraları kapanmamış, gözyaşları kurumamışken; Kimin için ne için savaşıldığını  bilmediğimiz bu katliama en kısa zamanda dur diyecek bir babayiğit çıkacakmı?

Bir an için ne olur” Durdurun dünyayı”şu savaşları atalım dünyamızdan. 

Etiketler
YORUM YAZ
MUDANYA HAVA DURUMU
bosalan1
BURSA HABERLERİ
Mudanya nöbetçi eczaneleri