MUDANYA’DA HUZUR DENETİMİ
ATIKLARI SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER
28.09.2024 - Cumartesi 18:45
ATIKLARI SANAT ESERİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER
Üniversite öğrencilerinin düzenlediği atölyeye katılanların, atıkları dönüştürerek yaptığı çalışmalar Nilüfer Belediyesi Pancar Deposu’nda düzenlenen sergide izlenime açıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Polimer Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Nilüfer Belediyesi Pancar Deposu’nda, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturmak amacıyla atölye düzenledi.
Aynı zamanda BTÜ Polimer Araştırma ve Geliştirme Topluluğu (PARGE) üyesi olan 9 öğrenci atölye katılımcılarına atıkları nasıl değerlendirebilecekleri konusunda eğitim verdi. 1 ay devam eden atölye süresince atık kumaşlardan kıyafet tasarlandı, poşet dosyalardan yağmurluk, CD’lerden çerçeve yapıldı, polyester pamuk sentetik iplerden de duvar halıları dokundu.

Ortaya çıkan çalışmalar yine Pancar Deposu’nda düzenlenen “Atık Tasarım Sergisi”nde izlenime sunuldu.
Geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturmayı hedefleyen serginin açılışını Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz yaptı. Karagöz, böyle bir farkındalık oluşturdukları için atölyeyi düzenleyen gençleri ve katılımcıları kutladı.
“Atık Tasarım Sergisi”, 10 Ekim tarihine kadar Pancar Deposu Sergi Alanı’nda izlenime açık kalacak.



KAAN GÜRBÜZ’DEN BAŞKAN DALGIÇ’A SPORSUZ MUDANYA AÇIKLAMASI
CUMHURİYET’İN 103. YILINDA MUDANYA’DA BÜYÜK COŞKU
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇEKRİCE’YE YENİ KÖPRÜ
103. YILINDA CUMHURİYET MUDANYA'DA COŞKUYLA KUTLANDI
CÜNEYT SOYLU, BURSA TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULUNA SEÇİLDİ
MUDANYA CUMHURİYET BAŞSAVCISI GÜLHAN GÜL AKDENİZGEMLİK AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU'NU ZİYARET ETTİ
MUDANYA SAHİLİNDE ERKEK CESEDİ BULUNDU
ÇAYÖNÜ’NDE BETON BLOK KIRILDI, TARLADAN SULAR ÇEKİLDİ
ÖDÜLLÜ ZEYTİNYAĞI VE ÇEPNİ İMECE FABRİKASI TANITILDI
KENT KONSEYİ’NDE ATIKLAR SANATA DÖNÜŞÜRKEN, ARKADAŞLIKLAR GÜÇ BİRLİĞİNE DÖNÜŞTÜ
