ENGELSİZ PROJENİN İLK ADIMLARI MUDANYA'DA ATILDI
6 ŞUBAT’IN YILDÖNÜMÜNDE SESSİZ ÇIĞLIK
06.02.2025 - Perşembe 15:53

Mudanya’da düzenlenen anma töreninde, depremin gerçekleştiği saat 04.17’de vatandaşlar mumlar ve meşaleler eşliğinde 65 saniye sessiz kaldı.

İki yıl önce ülkeyi acıya boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerinde hayatını kaybedenler için saat 04.17’de anma töreni düzenlendi.Mudanya Belediyesi’nin Güzelyalı Atatürk Parkı’nda gerçekleştirdiği anma törenine Mudanya Belediyesi’nin Afet İşleri Müdürlüğü’ne bağlı arama kurtarma (MAK) ekibi, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Soğuk havaya aldırmadan anma törenine katılan Mudanyalılar mumlar ve meşaleler eşliğinde depremin gerçekleştiği saat 04.17’de 65 saniye sessiz kaldı.
Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Baran Güneş, iki yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların tazeliğini koruduğunu belirterek, unutmamak ve unutturmamak amacıyla anma etkinliği düzenlediklerini söyledi. Güneş, “Deprem değil, dayanıksız binalar ve ihmal öldürüyor. Kahramanmaraş merkezli depremler de bunu bir kez daha gösterdi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Türkiye’nin deprem gerçeği de ortada. İhmallerin önüne geçmek, yaşananları unutturmamak için, depremde yaşamını yitirenler için 65 saniye sessiz kalarak, sessiz çığlığımızı yükselttik.” dedi.



TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI BURSALIMÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU
MUDANYA'DA OTOMOBİLLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI 1 YARALI
BURSA’DA HANEDAN TÜRBELERİNDEKİ PUŞİDELER YENİLENİYOR
İLÇE GENELİNDE YOLLAR YENİLENİYOR
ALİ YILDIZ: "MARMARABİRLİK'TE YENİ DÖNEMİN ODAĞINDA ORTAKLARIMIZ VAR"
ÇAYÖNÜ MAHALLESİNDE ÇIKAN ANIZ YANGINI BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ
KAYGAN YOLDA ZİNCİRLEME KAZADA 3 KİŞİ YARALANDI
ŞİŞME BOTUYLA DENİZ AÇILAN GENÇ PANİKLEYİNCE SÜRÜKLENMEYE BAŞLADI
MUDANYA YÖRÜKALİ KÖYÜNDE ŞEHİTLER İÇİN VE BEREKET DUALARI YAPILDI
BÜYÜKŞEHİR'DEN SOKAK HAYVANLARINA YENİ YUVA
