MUDANYA'DA TARİHİ ESER SATMAYA ÇALIŞAN İKİ KİŞİ YAKALANDI
GEMLİK BELEDİYESİ, BURSA'DAKİ ORMAN YANGININA KARŞI SEFERBER OLDU
27.07.2025 - Pazar 11:00

Bursa'nın Kestel-Gürsu bölgesinde, geniş bir alanda etkisini gösteren orman yangını geç saatlerde yerleşim yerlerine yaklaştı. Yangın, Gemlik Hamidiye, Feyziye ve Fındıcak köylerinin yaklaşık 15 kilometre uzağında başladı. Güneyde şehir merkezine ilerleyen yangının Gemlik köylerine sıçrama riskine karşı ekipler gece boyu teyakkuzda bekledi.

İlk olarak, yangın bölgesine yakın kırsal mahallelerin muhtarlarıyla iletişime geçilerek durum takip altına alındı. Belediye, iş makineleri, tankerler ve onlarca personelden oluşan bir ekip gönderdi. Ayrıca, geç saatlerde tüm merkez mahalle ve köylerde tankerlerin hazır bulundurulması için anons yapıldı. Gemlik Belediyesi iştiraki GEMTAŞ, sabahın erken saatlerinde yangın bölgesinde çalışan ekiplerine çorba ve su ikramında bulunarak, bölgedeki söndürme çalışmalarına destek verdi. Pazar günü erken saatlerde ise tüm Gemlik'te piknik alanları ve zeytinliklerde ateş yakmanın kesinlikle yasak olduğu duyuruldu.

Gemlik Belediyesi daire müdürleri ve çalışanları, Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri (MAGDER), Gemlik Hafriyatçılar Derneği ve çevre köylerden yüzlerce gönüllü, yangına müdahale çalışmalarına katıldı. Ekipler, yoğun söndürme çabalarına devam ederken, Gemlik Belediyesi yangının olası etkilerini en aza indirgemek için tüm imkânlarını seferber etti.



AKÜLÜ MOTOSİKLET KAZASINDA SÜRÜCÜ VE YOLCULAR YARALANDI
MUDANYA’DA YOLLAR BÜYÜKŞEHİRLE YENİLENİYOR
MUDANYA’DA 2026-2027 ADLİ YILI AÇILIŞI YAPILDI
DALGIÇ’TAN İNCİR ÜRETİCİLERİNE HASAT ZİYARETİ
MUDANYA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER COŞKUSU
ZAFERİN 104 ÜNCÜ YILI MUDANYA’DA TÖRENLERLE KUTLANDI
BALIKÇI BARINAĞINI MEVKİİNDE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR
66 YAŞINDAKİ KADIN YAYA OTOMOBİL ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
MUDANYA’DA CAN DOSTLARIN YAŞAM ALANI BÜYÜYOR
HASANBEY MAHALLESİNDE YIKILAN TRAFİK LEVHASI YENİLENDİ
