MUDANYA’DA GECE YARISI MEYDANA GELEN KAZADA YARALILAR VAR
MUDANYA 911 GÖNÜLLÜLERİ EĞİTİYOR
21.11.2025 - Cuma 23:20

Orman yangınlarından deprem bölgelerine kadar birçok afette görev yapan 911, gönüllü dayanışmasının örneğini sergiliyor. Mudanya 911 Arama Kurtarma Ekibi, eğitim çalışmalarını her perşembe saat 20.00’de dernek yerleşkesinde sürdürüyor.
Bursa 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı ve eğitici Ali İhsan Gülcan, yaptığı açıklamada, ekibin tamamen gönüllülerden oluştuğunu ve yılın her döneminde afet bölgelerine destek verdiğini söyledi.
Gülcan, farklı il ve ilçelerde çıkan orman yangınlarına gönüllü ekipleriyle binlerce kilometre yol katederek destek olduklarını hatırlatarak, “27 yıldır doğal afetlerde ekibimizle aktif olarak görev yapıyoruz. Merkezimiz Mudanya’da, Türkiye genelinde ise 7 ilde yapılanmamız mevcut. Toplamda yaklaşık 850 üyemiz var. Bursa ve Mudanya’da ise 180 gönüllü üyemiz bulunuyor.” dedi.
Ekipman yönünden hazır olduklarını vurgulayan Gülcan, su altı arama, doğal afet arama kurtarma, deprem ve yangına müdahale ekipmanlarının tam olduğunu ifade etti.
Mudanya’daki şehir yapılanmasının arama kurtarma faaliyetleri açısından risk oluşturduğunu belirten Gülcan, “Olası bir depremde yolların kullanılamaması ve alternatif güzergahların olmaması müdahale sürecini ciddi şekilde zorlaştırır.” değerlendirmesinde bulundu.
Her geçen gün gönüllü sayısının arttığını belirten Gülcan, ekibe katılmak isteyen vatandaşları düzenlenen eğitimlere davet etti.


GİRİTYALILAR "PARÇALANMIŞ AİLELER"BELGESEL FİLM GÖSTERİMİ İLE DUYGULANDILAR
MUDANYA'DA ALTIN VURGUNU ADLİYEDE SONLANDI
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ŞAMPİYON GÜREŞÇİLERİN BAŞARILARINI KUTLADI
BİSİKLETLİ SÜRÜCÜ ÖLÜMDEN DÖNDÜ
"ATV" AFFETMİYOR MEYDANA GELEN KAZADAN AĞIR YARALI ÇIKTI
ÇARPIŞAN OTOMOBİLLERDEN 2 YARALI ÇIKTI
MUDANYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ SAĞLIK İÇİN SEFERBER OLDULAR
HOBA'NIN KONUSU ENGELLİ BİREYLERLE EMPATİ KURMA
İYİ PARTİ MUDANYA KADIN KOLLARINDAN KADINLARIN SEÇME VE SEÇİLME MESAJI
BÜYÜKŞEHİR, MUDANYA’YA DEĞER KATIYOR

