MUDANYA VEREM SAVAŞ DERNEĞİ 79. YIL ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
MUDANYA’DA SÖMESTİR AKADEMİSİ BAŞLIYOR
14.01.2026 - Çarşamba 09:54

Mudanya Belediyesi, 2025–2026 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatilinde çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir program sunuyor. 19–30 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek Mudanya SömestirAkademisi; bilim, sanat, müzik, spor, doğa ve kent hafızası başlıkları altındaki atölyelerde çocukları buluşturacak.

Mudanya Belediyesi, eğitim-öğretim yılının ilk dönemini tamamlayan öğrenciler için kapsamlı bir tatil programı hazırladı. 19–30 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan Mudanya Sömestir Akademisi’nde her gün; Sanat, Bilim, Sahne ve Müzik, Doğa-Kent Hafızası ve Spor modülleri kapsamında sayısız atölye, ders ve gezi gerçekleştirilecek. Robotik kodlama, zeka oyunları, satranç, el sanatları, yazarlık, masa tenisi, ritim, İngilizce ve temel yaşam becerileri gibi birçok farklı atölyenin yer alacağı programda çocuklar, Mudanya’nın tarihi ve kültürel değerlerini de tanıma fırsatı bulacak.
Siteler Mahallesi Orhan Kemal Kütüphanesi ile Yeni Mahalle Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğübinalarında gerçekleşecek olan ve 7–14 yaş arası tüm öğrenciler için ücretsiz sunulan etkinliklerin kayıtları, 13 Ocak itibarıyla alınmaya başlandı.

Her Gün 5 Modül, Ücretsiz Atölyeler
Yarıyıl tatili boyunca çocukların kaliteli zaman geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve yaratıcılıklarını keşfedebilecekleri etkinlikler hazırladıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, “Düzenlediğimiz kurslarla çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyor, onların hem eğitici hem de eğlenceli deneyimler yaşamalarını önemsiyoruz” dedi.
Çocukların keyifli vakit geçirirken bilgi birikimlerini artırmanın önemine de dikkat çeken Başkan Dalgıç, atölyeçalışmaları ve etkinliklerin önümüzdeki dönemde de aralıksız süreceğini belirterek tüm çocukları Mudanya Sömestir Akademisi’ne davet etti.
Sanattan Bilime, Sahneden Doğaya
Akademide çocuklar ilgi alanlarına göre tek bir modüle ya da gün içine yayılmış farklı modüllere katılabilecek. Programda yer alan bazı dersler şöyle:
- Sanat Modülü: Mozaik, taş boyama, mandala, karikatür, keçe, bez çanta tasarımı gibi üretim odaklı atölyeler
- Bilim Modülü: Robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, yazarlık ve temel yaşam becerileri
- Sahne ve Müzik Modülü: Çocuk ritim, marakas, doğaçlama atölyeleri
- Doğa / Kent Hafızası Modülü: İleri dönüşüm, “Mütarekeyi Tanıyorum”, Cumhuriyet Galerisi gezisi, Tahir Paşa Müzesi ziyareti, “Arkeoloji Öğreniyorum” gibi içerikler
- Spor Modülü: Masa tenisi, satranç, anne-çocuk zumba, mini trekking




BURSALI ALİ’NİN VATMANLIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİ
23 NİSAN’DA BAŞKANLIK KOLTUĞU ÇOCUKLARIN OLDU
BURSA BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE SÖZ ÇOCUKLARIN OLDU
MUDANYA’DAKİ YIKIMLARA VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ
ARİF BAYRAK: “BİZİM İÇİN ASIL OLAN VATANDAŞIMIZIN ACISINA ORTAK OLMAKTIR”
10 METRELİK İSTİNAT DUVARI BİNANIN ÜZERİNE DEVRİLDİ
BURSA’DA ÇOCUKLAR PATİLİ DOSTLARLA BULUŞTU
BURSA’DA 23 NİSAN’DA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2025 YILI FAALİYET RAPORU’NA ONAY
KENDİLERİNİ POLİS SAVCI OLARAK TANITAN DOLANDIRICILAR YAKALANDI
