MUDANYA TAŞIYICILAR KOOPERATİFİ SEÇİMLİ MALİ KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
23.06.2026 - Salı 14:57
S.S.
65 No'lu Mudanya Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi, gerçekleştirdiği Olağan Mali Kongresi ile 4 yıllık yeni dönem yönetimini belirledi. Üyelerinin çoğuluğuyla gerçekleştirilen kongrede, mevcut başkan Servet Şahiner ve ekibi tek liste ile gidilen seçimde oybirliğiyle yeniden seçilerek güven tazeledi.

2012 yılından bu yana denetim sürecinden başarıyla geçen 76 ortaklı S.S. 65 No'lu Mudanya Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi, 2024-2025 iş dönemi Olağan Mali Kongresini 20 Haziran 2026 Cumartesi günü Kooperatif Merkezinde gerçekleştirdi. Sunulan önergeyle seçimli hale getirilen genel kurulda, ortakların desteğini alan mevcut başkan Servet Şahiner ve yönetimi, 4 yıllığına yeniden göreve getirildi.

Divan Başkanlığına Osman Nuri Doğru Seçildi
Kongrenin açılışında verilen tek önerge doğrultusunda Divan Kurulu Başkanlığına Osman Nuri Doğru, Divan Katipliklerine ise Hüseyin Gül ve Şaban Özkan oybirliğiyle seçildi.
Gündem maddelerinin tek tek ibra edildiği kongrede; Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço, Gelir-Gider Farkı cetveli ve Denetim Kurulu Raporları okunarak genel kurul tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulları üyelerin oylarıyla ibra edildi.

Bütçe 11 Milyon TL Olarak Belirlendi, Aidatlar Netleşti
Kanunen zorunlu olan Dış Denetçi seçimi de genel kurul gündemine getirilerek 2 yıllığına dış denetçi ataması yapıldı. Kooperatifin önümüzdeki dönem tahmini bütçesi 11 milyon 149 bin TL olarak karara bağlanırken, üye ortakların aylık aidatları 5 bin TL + KDV olarak belirlendi. Ayrıca aidatların yıllık olarak enflasyon (TEFE-TÜFE) oranında artırılması kabul edildi.

Sefere Çıkmayan Üyeye Ceza Uygulaması
Kooperatif içi disiplini ve işleyişi korumak adına önemli bir karara daha imza atıldı. Taşımacılık işi gelmesine rağmen, geçerli bir mazereti olmaksızın sefere çıkmayan üye ortaklara 4 bin TL + KDV cezai işlem uygulanması maddesi genel kurulda oylanarak kabul edildi.
"Ekstra Zam Talebimiz Yok"
Gündemin 15. maddesinde yer alan Yönetim ve Denetim Kurullarının Huzur Haklarının tespiti sırasında söz alan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahiner, "2024 yılında gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulda, Yönetim Kurulu maaşlarının enflasyon farkı oranında artırılması şartı kabul edilmişti. Bu kararla bugüne kadar geldik. Bu saatten sonra da yönetim olarak hiçbir ek zam talebimiz yoktur, mevcut sistemin aynen devam etmesini istiyoruz" dedi. Genel kurulda oylanan bu maddeyle yönetim kurulunun huzur haklarında ekstra bir artış yapılmadı.
Denetim Kurulu Huzur Hakları Kaldırıldı
Öte yandan Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayram’ın önergesiyle, denetim kurulu üyelerinin aylık olarak aldığı 3 bin 200 TL’lik huzur hakları tamamen kaldırıldı.
Gayrimenkul Alımı ve Kredi Yetkisi İçin Büyük Bütçe
Kooperatifin geleceğine yönelik yatırım projeleri hakkında ortakları bilgilendiren Servet Şahiner, üyelerden gelen soruları tek tek yanıtladı. Yapılan oylamada kooperatif yönetimine, Bursa sınırları içerisinde gerçekleştirilmek üzere gayrimenkul alımı için 60 milyon TL sınırına kadar, depo yapımı projesi için ise 10 milyon TL sınırına kadar yetki verildi. Ayrıca kooperatif adına 70 milyon TL üst sınırına kadar banka kredisi ve banka teminat mektubu kullanılabilmesi hususu da genel kurulda oybirliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.
Mali Genel Kurullar 2028'e Ertelendi
1163 sayılı Kooperatifler Kanunu'nun 45. Maddesi uyarınca yapılan görüşmede; 2026 ve 2027 yılları Olağan Mali Genel Kurullarının birleştirilerek 2028 yılında yapılması teklifi oybirliğiyle kabul edildi.
Müfettiş Raporları ve Çiğ Zeytin Kesinti Oranları Karara Bağlandı
14.04.2025 tarihli müfettiş raporları doğrultusunda önemli kararlar alındı. Raporun 4. maddesi gereği, çiğ zeytin işlerinde yapılacak kesinti oranında mevcut yönetimin sunduğu teklif doğrultusunda; kooperatifin mevcut üyelerinden yüzde 7, dışarıdan gelerek yük çeken nakliyecilerden ise yüzde 20 kesinti yapılması oybirliğiyle onaylandı. Sefer yapan araçlara dönüş yükü verilmesine ilişkin kurallar belirlenirken;
14.04.2025 Tarihli ve A337-C/01-1 Sayılı Müfettiş Raporu gereği 1163 Sayılı kooperatifler Kanununun 56/3 Maddesi uyarınca Yönetim Kurulunun azli ya da göreve devamı hakkındaki gündemin 22. maddesini görüşen Genel Kurul böyle bir durumda Yönetim Kurulunun göreve devam etmesini oybirliğiyle karara bağladı.
Genel kurul, Servet Şahiner ve yönetimine tam destek vererek olası böyle bir durumda göreve devam etmelerini oybirliğiyle kararlaştırılmış oldu.
Müfettiş raporunun 5. maddesinde tespit edilen geçmiş yıllara ait eksikliklerden dolayı kesilen idari para cezalarının ise o dönemin yönetim kurulu üyeliğinde bulunan kişilerden tahsil edilmesine karar verildi.
Yeni Yönetim, Denetim Kurulu ve Üst Birlik Delegeleri
Genel kurulun sonunda Divan Başkanlığına sunulan tek liste ile S.S. 65 No'lu Mudanya Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi’nin yönetim ekibi 4 yıllığına seçilirken üst birlik delegeleri oybirliğiyle belirlendi. S.S. Yeşil Bursa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Birliği üst birlik delegeliğine Kooperatif Başkanı Servet Şahiner ve Başkan Yardımcısı Ahmet Us getirildi.
Yönetim Kurulu Asil Üyeler
Servet ŞAHİNER (Başkan)
Ahmet US
Mehmet FİLİZ
Mustafa ÖNALAN
İhsan Buğra HOŞTAŞ
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
Nazif AŞIK
Murat USLU
Gökhan DENİZ
Kayahan ATEŞ
Ercan DÖNMEZ
Denetim Kurulu Asil Üyeler
Ahmet BAYRAM
Turan BALCI
Ramazan TURGUT
Denetim Kurulu Yedek Üyeler
Kerim YILMAZ
Sedat ATAK
Muzaffer NALBANT
Üst Birlik Delegeleri
Servet ŞAHİNER
Ahmet US
Kongre sonunda teşekkür konuşması yapan Başkan Servet Şahiner, alınan tüm kararların kooperatif ortaklarına hayırlı olmasını dileyerek, önümüzdeki dönemin tüm üyelere bol iş ve bereketli kazançlar getirmesini temenni etti. Genel kurul dilek ve temennilerle sona erdi.


MUDANYA TAŞIYICILAR KOOPERATİFİ SEÇİMLİ MALİ KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
“MEYDAN KADINLARIN” DAYANIŞMA PAZARINA İLGİ BÜYÜYOR
KARAGÖZ SANATI GENÇLERİN YORUMUYLA GELECEĞE TAŞINDI
BUSKİ'DEN ÖĞRENCİLERE SU BİLİNCİ
DENİZDE FENALAŞAN KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
KURSİYERLERİMİZ GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU MUDANYA’YA ŞAMPİYONLUK GETİRDİ
BURSA HAYVANAT BAHÇESİ’NDE YAVRU ALAGEYİK HEYECANI
FETHİN 700. YILINDA MEHTER SESLERİ SALTANAT KAPI’DAN YÜKSELDİ
HANÇERLİ MAHALLESİ KANALİZASYON SULARIYLA MÜCADELE EDİYOR
KÖY OKULLARINDA BİLİMSEL YOLCULUK
