MARMARABİRLİK YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ’NE YENİ KAN
ÖZALP, "BAŞKAN UNUTMA O ANIT SANA EMANET"
26.08.2025 - Salı 19:17
Mudanya Deva Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalp Mudanya sahilinde bulunan Atatürk ilkeleri anıtının bakımsızlığı ve yenilenmesi hakkında Açıklamalarda bulundu.
Mudanya Deva Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalp açıklamasında, " Sahile iniyoruz, manzara güzel… Ama karşımıza çıkan tablo yürek burkuyor. Ne yazık ki yıllar önce önceki dönem belediye başkanı olan Hayri Türkyılmaz'ın belediye adına harcamada bulunup sonra sahipsiz bıraktığı, gururla dikilen, çocukların önünde saygıyla eğildiği, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ilkelerin sembolü olan o anıt bugün kaderine terk edilmiş durumda.
Pas tutmuş, yazıları silinmiş... Bir anıt sadece bir demir yığını değildir. Hafızamızdır, geleceğe bıraktığımız mesajdır. Belediye Başkanımız sayın Deniz Dalgıç'a buradan sesleniyoruz: Bu manzara ne size yakışıyor, ne de bu şehrin insanına. O anıt göz göre göre çürüyor.
Çocuklarımızın, gençlerimizin gözü önünde Atatürk’ün emaneti sahipsiz bırakılıyor. O anıtın sahilden taşınması ve yüksek bir tepe olan Yıldıztepe'ye kurulması, yeniden onarılması, çevresinin düzenlenmesi ve hak ettiği onurun iade edilmesi gerekiyor. Çünkü Atatürk’ün hatırasını çürümeye terk etmek, bu millete yapılacak en büyük haksızlıktır. Sert Poyraz Rüzgarlarının savurduğu deniz sularıyla ıslanan anıt ne kadar onarılırsa onarılsın akıbeti aynıdır. Yerin deniz sularının oksitlerine dayanacak bir madenden ebediyete kadar sürecek bir heykel ve bir büst yapılarak Ulu Önder Atatürk'e saygı gösterilmelidir.
Başkan, unutma: Atatürk’ün emaneti sana da emanet!


TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI BURSALIMÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU
MUDANYA'DA OTOMOBİLLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI 1 YARALI
BURSA’DA HANEDAN TÜRBELERİNDEKİ PUŞİDELER YENİLENİYOR
2. MUDANYA CAZ FESTİVALİ BAŞLIYOR
İLÇE GENELİNDE YOLLAR YENİLENİYOR
ALİ YILDIZ: "MARMARABİRLİK'TE YENİ DÖNEMİN ODAĞINDA ORTAKLARIMIZ VAR"
ÇAYÖNÜ MAHALLESİNDE ÇIKAN ANIZ YANGINI BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ
KAYGAN YOLDA ZİNCİRLEME KAZADA 3 KİŞİ YARALANDI
ŞİŞME BOTUYLA DENİZ AÇILAN GENÇ PANİKLEYİNCE SÜRÜKLENMEYE BAŞLADI
MUDANYA YÖRÜKALİ KÖYÜNDE ŞEHİTLER İÇİN VE BEREKET DUALARI YAPILDI
