MUDANYA KURTULUŞUNU KUTLADI
MUDANYA'DA HÜZÜN VE GÖZYAŞI VARDI
12.09.2025 - Cuma 11:06

Ankara’da, 5 yaşındaki kızının gözleri önünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 5’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde görevli yüksek mühendis Başak Gürkan Arslan (46), memleketi Bursa’nın Mudanya ilçesinde son yolculuğuna uğurlanırken gözyaşları sel oldu.

Edinilen bilgiye göre, boşanma aşamasında olduğu eşi Barış Arslan ve kayınpederi Kudret Arslan (63) ile bir araya gelen Başak Gürkan Arslan, evde yaşanan tartışma sırasında önce eşi tarafından bıçaklandı. Yaralı halde evden çıkmaya çalışan Arslan, peşinden gelen kayınpederi tarafından yeniden bıçaklanarak olay yerinde hayatını kaybetti.
Olayın ardından Kudret Arslan ile oğlu Barış Arslan gözaltına alındı.
Arslan için ilk tören Ankara Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nde düzenlendi. Törende ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Helallik alınmasının ardından tabutu kadınların omuzlarında cenaze aracına taşınarak memleketi Mudanya’ya gönderildi.
Mudanya Ömerbey Mahallesi Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreninde anne Makbule Gürkan ile baba Celal Gürkan, kızlarının mezarı başında fenalık geçirdi. Kadınların da toprak attığı defin sırasında gözyaşları sel olurken, kalabalık sık sık “Kadın cinayetleri son bulsun” çağrısında bulundu.
Törende konuşan Bursa Kadın Platformu adına Pınar Koşal, “Başak Gürkan, 5 yaşındaki kızının gözleri önünde acımasızca katledildi. Kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. Cenazeye, Demeter Eşitlikçi Kadınlar Derneği, Koza Kadın Derneği, Kadın Savunma Ağı ve Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri de katılarak destek verdi.


MUDANYA MÜFTÜSÜ ÖZLER'İN MUHARREM AYI MESAJI
BURSA’NIN DUVARLARI SANATLA HAYAT BULUYOR
“HATIRLAMAK HAKTIR” PROJESİ NEA MOUDANİA’DA YENİ İŞ BİRLİKLER DOĞDU
BÜYÜKŞEHİR'DE ‘YAZ SPOR OKULLARI’ BAŞLIYOR
BAŞKAN VEKİLİ BİBA, ŞAMPİYON MARŞIN BESTECİLERİNİ AĞIRLADI
DÜNYA KUPASI COŞKUSU BİRLİKTE YAŞANACAK
AFETLERE YÜZYILLARDIR DAYANIM GÖSTEREN KENT BURSA
BAŞKAN VEKİLİ BİBA ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
BİLARDO EFSANESİ SEMİH SAYGINER MUDANYA'DA BİLARDO SALONUNU ZİYARET ETTİ
MUDANYA DEMOKRASİ PLATFORMU TAŞINMAZLARIN SATIŞINI PROTESTO ETTİ
